Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Aralık 2016 - 12:03 Yorum: 0

15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlattılar

15 Temmuz gazisi 14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, "Siz daha 14 yaşındaki kız çocuğu ile baş edemediniz nasıl vatanı ele geçirecektiniz" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlattılar

15 Temmuz gazisi 14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, "Siz daha 14 yaşındaki kız çocuğu ile baş edemediniz nasıl vatanı ele geçirecektiniz" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında meydanlara çıkan kara gecenin tanıkları, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.

Çorlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, 15 Temmuz gecesi, Saraçhane'de hainlerin kurşunuyla yaralanan 14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, hain darbe girişimini haber alır almaz, ailesiyle helalleşerek abdestini aldığını ölürse şehit, yaralanırsa gazi olmak için vatanı ve milleti savunma adına sokağa çıktığını söyledi.

Saraçhanedeki İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne geldiğinde, darbeye kalkışan hainlerle karşılaştığını söyleyen İsmailoğlu, "Gerçek yüzlerini ortaya çıkardılar. Onların bizim askerimiz olmadığını, askerimizin üniformasını giymiş hainler olduğunu gördük. Karşında kendi vatanının evladı var, belki de akraban var, nasıl yaparsın, nasıl sıkarsın, nasıl tanklarla üstüne gidersin demek istedim" dedi.

"Darbecilerle mahkemede yüz yüze geleceğim günü iple çekiyorum"

"Olaylar çok hızlı gelişmişti" diyen İsmailoğlu, "Hiç kimse hiçbir şeyin farkında değildi. Onlara da "uyanın ne yapıyorsunuz siz" demek istedim ama yüz yüze gelemedik, fırsatım olmadı. Ama tabii ki daha sonra şikayetçi olduğum için, mahkemede inşallah yüz yüze geleceğim onlarla o günü iple çekiyorum. Mahkemede yüz yüze olduğumuzda ben gerçekten gözlerinin içine bakarak şunu söylemek istiyorum. Daha küçümsediğiniz 14 yaşındaki kız çocuğu ile baş edemediniz. Nasıl bu vatanı ele geçirecektiniz?" diye konuştu.

İstanbul'da yaralanan 14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, 15 Temmuz gecesinin başlangıcının karanlık sonunun ise aydınlık ve güzel olduğunu söyledi.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığına kırdığı camdan giren ve yaralanarak gazi olan Abdullah İrgin ise kendisine yapılan "kahraman" yakıştırmasını kabul etmediğini söyleyerek, "Kahramanlar vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını verenlerdir. 15 Temmuz gecesini hiç birimiz unutmayalım ve unutturmayalım" şeklinde konuştu.

Yatsı namazı çıkışı darbe girişimi olduğunu arkadaşlarından öğrendiğini, hemen ailesini, akrabalarını ve arkadaşlarını toplayarak sokağa çıktığını ifade eden Sabri Ünal da darbecilere Osmanlının torunları olarak sağlam bir tokat attıklarını vurguladı.

"Millet bu vatanı hainlere bırakmadı"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise yaptığı konuşmada, darbe girişimini engellemeye çalışırken gazi olan vatandaşlarla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesi Tük milletinin birlik ve beraberlik içerisinde hainlere fırsat vermediğini aktaran Vali Ceylan, halkın bir araya gelerek hain darbe girişimcilerine gereken cevabı verdiğini anlattı. 15 Temmuz gecesi ülkenin bir kargaşa içerisine çekilmeye çalışıldığını ifade eden Vali Ceylan, "15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti ve milli iradeye bir darbe girişimi oldu. Bayrağı eline alan sokağa çıktı ve toplum bu vatanı hainlere bırakmadı" dedi.

Vali Ceylan, "Millet tankların, topların, mermilerin önüne siper oldu. Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, bütün millet el ele birlikte oldu, bir oldu, diri oldu, iri oldu ve hainlere karşı direndi. Yaşanan darbe girişiminde 248 vatandaşımız şehit olurken, 2 bin 193 vatandaşımız da yaralandı. FETÖ terör örgütü ülkeyi her ne kadar ele geçirmek istese de bunu başaramadı. Zalimlere karşı istiklal ve istikbal için hep beraber direndik. Günlerce meydanlarda durduk. Bu birlikteliğimiz hiç bozulmasın" ifadelerini kullandı.

Programa, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber