Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Siyaset 27 Ekim 2016 - 17:38 Yorum: 0

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek:

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyonda gelecek hafta İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar,...

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek:

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyonda gelecek hafta İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ı dinleyeceklerini belirtti.

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, TBMM'de toplantı yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Komisyon Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, toplantıda gelecek hafta çağrılması düşünülen isimleri söyleyerek, "15 Temmuz'u yaşamış önemli bazı isimleri dinleyeceğiz. Onun için kendileri ile teyit ettikten sonra bilgi vereceğiz. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ankara eski Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma eski Genel Komutanı Galip Mendi, eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ı dinleyeceğiz. Perşembe günü Başbakanlığın bir brifingi olacak" diye konuştu.

Milletvekillerinin toplam 160 dolayında talep ettiği ismin olduğuna dikkat çeken Petek, "160 kişiyi bir senede bitiremeyiz. Sürelerin kısaltılması hakkında milletvekillerimizle görüş alış verişinde bulunduk. Hem dinlemeliyiz ham de zamanı iyi kullanmalıyız. Önümüzdeki haftalar için hazırlık çalışması yapacağız. Yine 15 Temmuz gecesi isimleri geçen ve şu anda cezaevinde bulunanlarla dinlememiz söz konusu. Komisyonumuz bu konuda cezaevine girecek" ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın dinlenmesine yönelik taleplerin olduğuna ilişkin olarak Petek, "Bunlarla ilgili tüm milletvekillerimizle mutabık kalarak yol almaya çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız dahil solmak üzere diğer görev yapmış Cumhurbaşkanlarımız, Başbakanlarımız ile ilgili talepler var. Bu konuda kendilerine geçmişte soru yöneltilip, cevapları alınmış. Dinlenmesi talep edilenler arasında Genelkurmay başkanları, kuvvet komutanları, görevde olan çok kişi hakkında talep var. Ama bunlarla ilgili listeyi aldığımızda kamuoyuna bilgi vereceğiz" şeklinde konuştu.

Petek, Bylock listelerinin Komisyona getirilmesine ilişkin olarak, komisyon olarak karar almadıklarını ifade etti. Petek, Ziya İlgen olayla ilgili tankları görüp haber vermesi dışında bir bilgisi olmadığını söylediğini kaydederek, kendisi dinlemeyeceklerini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber