Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Siyaset 13 Ekim 2016 - 21:18 Yorum: 0

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu toplandı

ANKARA (İHA) – TBMM'de toplanan FETÖ/PDY 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda tanıklar dinlenmeye başladı.

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu toplandı

ANKARA (İHA) – TBMM'de toplanan FETÖ/PDY 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda tanıklar dinlenmeye başladı.

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu TBMM'de toplandı. Komisyonda, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel dinlendi.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Tin'in davet edilmesinin gerekçesi olarak, FETÖ hakkında ilk davanın Denizli Başsavcılığı tarafından açıldığını söyleyerek, ayrıca Tin'in havaalanında askerlerin Ankara'ya intikal etmesini halk ile beraber engellediğini ifade etti.

AK Parti Denizli milletvekili Şahin Tin, gece Tugay Komutanı'nın telefonlara çıktığını daha sonra çıkmadığını gördüklerini belirterek, Denizli Tugay Komutanı'nın darbecilerin yanında yer aldığını ifade etti. Tin, bordo bereli askerlerin havalananına hareket ettiklerini öğrendikten sonra araçlarla askerlerin önünü kestiklerini kaydetti.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Şafak Ertan Çomaklı, örgütün yapılanmasının 1980'lere gittiğini, teknik eleman gücünü askeriyeden, hariciyeden, mülkiyeden, adliyeden ve maliyeden olduğunu kaydetti. Çomaklı, 15 Temmuz'dan öncesinde darbe olacağını ve silahlı bir darbe gerçekleşeceğini ön gördüklerini aktararak, "(FETÖ) 2000'lerde bürokratik siyasete adam yetiştirmişlerdir. Hangi partiden olursa osun, bu güç yetiştirdiği elemanları bürokrasi arenasına sokma arayışına girdi. 1990'lı yılların ortasında bürokrasiye yetişmiş eleman sokabilecek ve devlete hakim olabilecek düzeye geldiler. Siyasi direnç ve milli irade ile karşılaştıkları için, bürokratik düzeyde ilk hamleyi yargı ve emniyet ayağına, 17-25 Aralık'ta yaptılar. 17-25 Aralık'ta emniyet ve yargı yoluyla devlete hakim olma amacıyla adım attılar. Bunlar 17-25 Aralık sonrası deşifre olunca, devlette kendilerini saklamak için bürokraside çeşitli grupların varlığını dillendirmeye başladılar. Herkes bu kez bürokraside dillendirilen grubun adamları olmaya başladı" dedi.

Çomaklı, FETÖ'nün yabancı devlet desteği alıp almadığına ilişkin olarak, "İç savaşın olduğu ülkelerde okullar açtılar. Karşılıklı gruplar çatışırken okullarına mermi bile isabet etmiyordu. O ülkelere yabancı devlet desteği almadan okul açabilir misiniz? Bunlar hemen işlemden kaldırıp belgeleri yok ediyorlar. Bulduğumuz belgelerde çok isim var mesela. DGM'de bir dosyayı zaman aşımına uğratmışlar ve o belge olmadan dosya kapanmış" diye konuştu.

Çomaklı şunları kaydetti:

"Cizvit tarikatı önemli bir tarikat. Aynı yapılanmayı görüyorsunuz. Bunların temizlenmesi için sivil irade, bürokraside kontrol edilecek. Bunlar para aklıyorlar. Bu konudaki çalışmalarım adliyede mevcut. Şirinler köyü yöntemi kullanıyorlar. Bir köy kuruyorlar. Dışa temas etmeden maliye orada dönüyor. Şirinlerde var ya herkesin bir görevi, gözlükçü uykucu şirin gibi. Kapalı devre sistemi var. O yüzden bunları yakalamak zor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber