Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Ağustos 2016 - 17:23 Yorum: 0

15 Temmuz direnişi kitap oldu

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar Yeşilyurt Belediyesi tarafından kitap haline getirildi.

15 Temmuz direnişi kitap oldu

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar Yeşilyurt Belediyesi tarafından kitap haline getirildi.

Darbe gecesi ve sonrasında devam eden "Milli İrade" nöbetlerinin detaylarının yer aldığı "15 Temmuz Milli İrade Direnişi" isimli eserde yaşananlar kısa notlar ve resimlerle anlatılıyor. Konu hakkında açıklama yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "15 Temmuz Cuma gününden itibaren tüm dünyaya örnek olacak "Milli İrade" nöbetlerinde ülkemizde ve ilimizde yaşanan tarihi anların, olayların ve fotoğrafların bulunduğu kaynak niteliğindeki bu yayını sizlerle buluşturarak milletimizin direniş mücadelesini tarihe not düşmek istedik. Hazırlanan bu eserin dağıtımı ücretsiz yapılacaktır. Bu yayının hazırlık aşamasında büyük çaba sarf eden Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, fotoğraf sanatçılarımıza, haber ajanslarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemiz, milletimiz yok edilmeye, parçalamaya, sokakları kan gölüne çevrilmeye, iç savaş çıkarmaya kalkışıldı. Milletin silahları millete çevrildi. Sokaklarda insanlarımız kurşun yağmuruna tutuldu. Cumhurbaşkanı Başkomutan Erdoğan'ı öldürmeye teşebbüs edildi. Bu darbe girişimine kalkışan vatan hainlerini, darbe planlarını yapanları ve destekleyenleri lanetliyorum. Bu hainliği yapanların yaptıkları karşılıksız kalmayacaktır, yaptıklarının hesabını misliyle vereceklerdir" şeklinde konuştu.

Polat, darbe teşebbüsüne karşı her bir vatandaşın canını ortaya koyarak cesur bir duruş sergilediğini, birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneğinin verildiğini söyledi. Polat, "Özgürlüğümüze pranga vurmak isteyen şer güçlere, gözünü ülkemize dikmiş hainlere en güzel cevap aziz milletimiz tarafından verildi. Milletimiz 15 Temmuz kalkışmasını emsalsiz bir direniş ve mücadeleyle püskürtmüştür. Kadim bir tarihi, engin ve köklü bir kültürü olan milletimiz, bağımsız yaşamak dışında ikinci bir yol tanımamıştır. Gelecek nesiller, 15 Temmuz'da eşsiz kahramanlıkların yaşandığı bugünleri hatırlayacak ve gurur duyacaktır. Hep birlikte kenetlenerek vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan hemşehrilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Şanlı tarihimize yakışır bir mücadele veren milletimizin, 15 Temmuz direnişi de altın harflerle yazılacaktır. Bu direniş ülkemiz üzerinde hesap yapanlara fırsat verilmeyeceğini bir kez daha gösteren kutlu bir direniştir" diye konuştu.

15 Temmuz direnişi kitap oldu

15 Temmuz direnişi kitap oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber