Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Ocak 2017 - 15:53 Yorum: 0

15 Temmuz Gazisi Veyis Gümüşsoy’dan Başkan Yazgı’ya ziyaret

15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesi hain kalkışmada sabaha karşı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne atılan bombayla yararlanarak gazi olan Aksaraylı...

15 Temmuz Gazisi Veyis Gümüşsoy’dan Başkan Yazgı’ya ziyaret

15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesi hain kalkışmada sabaha karşı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne atılan bombayla yararlanarak gazi olan Aksaraylı Veyis Gümüşsoy, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı ziyaret etti.

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde atılan bombayla yaralanarak gazi olan Aksaraylı Veyis Gümüşsoy, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazagı'yı ziyaret etti. Ziyarette 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Veyis Gümüşsoy, "O gece herkes sokaktaydı. 24.00 sıralarında külliye ye geçtik. Tabi oraya ulaşmak için 5-6 kilometre yürümemiz gerekiyordu. Uçaklar, helikopterler alçak uçuş yapıyordu. Halk Külliye'ye sahip çıkmak için var gücüyle o bölgeye ulaşmaya çalışıyordu. İlk olarak muhafız alayını boşaltarak etrafını çevreledik. Tabi biz o gece 01.00 hatta 01.30 gibi olayın ne olduğunu anlayabildik. Saat 04.00 gibi radyolardan Cumhurbaşkanımızın sesini duyabildik. Cumhurbaşkanımız o an havalimanına indiğini ve konuşma yaptığını öğrendik. Tabi böyle olunca coşku biraz daha arttı. Sabaha karşı darbecilerin Genel Komutanlığa girmeye çalıştığını duyduk. Hava desteği istemişler son kozları buydu zaten. Tabi Ankara'nın Kazan ilçesi burada çok önemli bir rol oynadı. Kazan halkı darbeye direnerek uçuşlara izin vermediler. F4 uçakların hava limanını bombalaması ve kazanlılar tarlalarını ateşe vererek yoğun dumanlarla uçakların kalkışına izin vermediler. Halkımızı caydıramadılar. Neticede başarılı olamadılar" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeyken sabah 06.00 sıralarında uçakların bombalaması sonucu yaralandığını aktaran 15 Temmuz Gazisi Veyis Gümüşsoy, "Bende herkesin hatırlayacağı ikiz kardeşlerle beraberdik, görüntülerimizi çeken ikiz kardeşlerden biri ne yazık ki şehit düştü. Orada 30 canımız gitti. Yaklaşık 30'a yakın da yaralı vardı. Yaralıların çoğunda uzuv kaybı vardı. Tabi ki benim gibi uzuv kaybı yaşamayan 4-5 kişi kadardık. Benimde bombalama anında karnıma şarapnel parçası saplandı, yaralandım. Tedavi süreci başladı. Şimdide buradayım. Artık bu saatten sonra kimse darbeye teşebbüs edemez" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, her düşüncede insanın o gece memleketten meselesi için bir araya geldiğini söyledi. Başkan Yazgı, "Bizler de o gece halkımızla meydanlardaydık. Sizler olayın merkezindeydiniz tabi ki. Biz şehitlerimiz için gazilerimiz için ne yapsak azdır. O gece kazanan millettin azmiydi. Siz ise Aksaray'ımızın ve bizlerin gururusunuz. Sizin için ne yapsak azdır. Her zaman yanınızdayız. O gece vatanı için sokağa çıkan herkese teşekkür ediyor, Allah hepimizden razı olsun" diye konuştu.

Başkan Yazgı, 15 Temmuz Gazisine günün ansına çeşitli hediyeler verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber