Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Eylül 2016 - 14:58 Yorum: 0

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir ismi Büyükçekmece’de yaşatılacak

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren, canı pahasına darbecilere geçit vermeyerek sembolleşen şehit Astsubay Ömer Halisdemir ismi Büyükçekmece'de...

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir ismi Büyükçekmece’de yaşatılacak

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren, canı pahasına darbecilere geçit vermeyerek sembolleşen şehit Astsubay Ömer Halisdemir ismi Büyükçekmece'de bir caddeye verilecek.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Eylül ayı birinci oturumu TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Oturumda gündemde yer alan maddelerin yanı sıra ek gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.

Şehitler için saygı duruşu yapıldı

Mecliste ilk olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar kahramanca şehit olan tüm asker ve polislerimiz ile 15 Temmuz demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sonrasında Türk milletinin devletiyle birlikte birlik ve beraberlik içinde dimdik durarak darbecilere geçit vermeyerek çok önemli demokrasi sınavından başarıyla geçtiğini söyledi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldığını da hatırlatan Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçe sınırlarındaki 33 okul için 3 milyon TL yatırım yaptığını ve bu yatırımların sürdüğünü ifade ederek, "Gerektiğinde yol yapıyorsak yarıda bırakacağız okul yapacağız. Çocuklarımızın çok daha iyi eğitim alabilmesi için hepimizin elini taşın altına koyması ve Türk milli eğitimine destek olması gerekir" ifadesini kullandı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını da belirten Başkan Akgün, Türk Zabıta Teşkilatı'nın 190. yılını kutlayarak, görevleri başında yaşamını yitiren zabıta memurlarına rahmet diledi.

Astsubay Ömer Halisdemir ismi Büyükçekmece'de bir caddeye verilecek

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, Eylül ayı içinde önemli gün ve haftaların kutlanacağını belirterek; 1 Eylül Dünya Barış Günü, yeni eğitim öğretim dönemi ve Gaziler Haftası'na yönelik grubunun görüş ve mesajlarını aktardı.

CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, son zamanlarda terörle mücadele sırasında çok sayıda şehit verildiğini ve bu durumun çok üzücü olduğunu ifade ederek; TBMM çatısı altında yer alan siyasi partilerin iktidarıyla, muhalefetiyle bu gidişe bir an önce çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi. Tanış, Türk Zabıta Teşkilatı'nın 190. yılını da kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından gündemde yer alan 5 madde ve ek gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. CHP ve AK Parti gruplarının ortak önergesi olarak meclise getirilen Albay Zeki Pekcan Parkı'nın adının "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" olarak değiştirilmesi ve Büyükçekmece'de bir caddeye 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren, darbecilere geçit vermeyerek sembolleşen şehit Astsubay Ömer Halisdemir isminin verilmesi teklifleri oy birliğiyle kabul edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber