Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Kasım 2016 - 12:43 Yorum: 0

15 Temmuz kahramanları Bakü’de anıldı

Azerbaycan'da düzenlenen Türk Filmleri Haftası kapsamında başkent Bakü'de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türk...

15 Temmuz kahramanları Bakü’de anıldı

Azerbaycan'da düzenlenen Türk Filmleri Haftası kapsamında başkent Bakü'de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yerli Düşünce Derneği tarafından tertip edilen 15 Temmuz kahramanlarını anma toplantısına katıldı.

Türk Filmleri Haftası kapsamında Bakü'de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, TİKA ve Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında Azerbaycanlı medya ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun yanı sıra toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycanlı Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ve 15 Temmuz hain darbe girişimi şehitlerinden Mahmut Coşkunsu'nun eşi Nigar Coşkunsu da katıldı.

Etkinlikte, Türkiye'de 15 Temmuz'da Fetullahcı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi gecesi yaşananlara ilişkin kısa film gösterimi yapıldı. Büyükelçisi Erkan Özoral, Türkiye'ye karşı gelenlerin, her zaman Türk halkının demir yumruğu ile ezileceğini dile getirdi.

Yerli Düşünce Derneği Başkanı, Milletvekili Metin Gündoğdu, 22-27 Kasım 2016 tarihleri arasında TİKA ile birlikte gerçekleştirilecek Türk Filmleri Haftası boyunca, 15 Temmuz olayları ile ilgili Azerbaycan kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise, "Türk İslam dünyasındaki, her insan birbirinin kardeşidir, biz aynı ana babanın çocuklarıyız. Bir ev düşünün aynı anadan aynı babadan 7-8 tane çocuk vardır, bunların ikisi ikizdir. Azerbaycan ve Türkiye ikiz kardeştir" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın acıları paylaştığı kadar değerlerini de paylaştığını dile getiren, Topçu, "Bizim her acımız ortak olduğu gibi her değerimiz de ortak. 15 Temmuz şehitlerini Azerbaycan'daki her ev şehit olarak kabul ediyor ve dualar okunuyor. Anadolu'da her ev Karabağ'da, Hocalı'da şehit olanları her yıl dönümünde rahmetle anıyor ve onların kahramanlarına dua ediyor. İbad kardeşimiz de o kahramanlardan sadece biri ve onun için İbad sadece Azerbaycanlı kardeşlerimizin kahramanı değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin de kahramanı, Türkmenistan'ın da kahramanı hatta Somali'nin kahramanı bizim Ayşelerin bile kahramanı. Nerede bir mağdur varsa oradaki kardeşlerimizin kahramanı. Bu Karabağ'da çarpışanlar için de böyle, Güneydoğu'da teröre karşı çarpışanlar için de böyle, 15 Temmuz'da bayrak inmesin, ezan susmasın diye çarpışanlar için de böyle" dedi.

Topçu, Fetullahcı terör örgütü ile mücadelede Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Cumhurbaşkanımız ve Türk halkının yanında olduğunu ve güçlü destekleriniher zaman yanlarında hissettiklerini dile getirdi.

Filmlerin, halkların birbirini tanımaları için önemli bir unsur olduğunu söyleyen Topçu, bir hafta boyunca Bakü'de düzenlenecek Türk Filmleri Haftasının bu yönde katkılarının büyük olacağını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber