Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Eylül 2016 - 14:23 Yorum: 0

15 Temmuz kahramanları Bilecik’te

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen "İçimizdeki Kahramanlar" adlı söyleşi,...

15 Temmuz kahramanları Bilecik’te

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen "İçimizdeki Kahramanlar" adlı söyleşi, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bilecik'te düzenlenen ve 15 Temmuz gecesi darbe girişimini önlemek, milli iradeye sahip çıkmak için meydana inen, duruşlarıyla simge olmuş kahramanların tecrübelerinin anlatıldığı "İçimizdeki Kahramanlar" adlı programda duygu dolu anlar yaşandı. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen programda İsmail Hakkı moderatörlük yaparken, Metin Doğan, Yaşar Yaldız ve Vildan Güvercin ise konuşmacı olarak konuklarla bir araya geldi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece, Atatürk Havalimanı önünde tankın önüne yatan Metin Doğan, Genelkurmay Başkanlığı önünde askeri üniformalı hainlerle mücadele eden Milli Karateci Vildan Güvercin ve Çankaya'da tank konvoyuna karşı elinde Türk bayrağıyla tek başına direnen Yaşar Yaldız, yaşadıklarını Bilecikliler ile paylaştılar. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programa Bilecik Valisi Süleyman Elban, Jandarma 2. Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Kum Sanatçısı Veysel Çelikdemir'in 15 Temmuz darbe girişimini konu alan gösterisi ile kumdan tank ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini yapışı konuklar tarafından büyük bir beğeniyle takip edildi.

'15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız'

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinin ülkemiz açısından adeta bir milat olduğuna vurgu yaparak, Türk Milletinin bir ve beraber olduğundan karşısından hiçbir gücün duramayacağına dikkat çekti. 15 Temmuz'u anlamak ve anlatmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Belediye Başkanı Selim Yağcı şöyle konuştu:

"Bilecik için bugün özel bir gün. Çünkü Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutluyoruz. Böyle özel ve güzel bir günde gerçekten özel ve anlamlı bir programı da Bilecik'te gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Çünkü 15 Temmuz ülkemizin hayatında, devletimizin, milletimizin hayatında çok önemli bir gece. 15 Temmuz rastgele bir gece değil. 15 Temmuz, bu bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez diye meydana çıkan kahramanların şehadetle buluştuğu, gazi olduğu vatan için canını siper ettiği kahramanların gecesi. 15 Temmuz'u iyi anlamalıyız ve anlatmalıyız ki; Bundan sonra 15 Temmuzları bir daha yaşamamalıyız. Onun için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu anlamlı ve önemli geceyi anlatacak tecrübe paylaşımı noktasında kahramanlarımızın duygularını genç kardeşlerimizle buluşturması çok önemli. Bu paylaşım, bugünümüz ve geleceğimiz açısından son derece önemli."

"Ülkemizin başında gerçekten bir başkomutan, ülkemizin ve milletimizin teminatı olan bir lider var"

'İnşallah ülkemize 15 Temmuz gecesi gibi geceleri Cenab-ı Hak bir daha yaşatmasın ama dost düşman şunu da bilsin ki eğer böyle bir şeye niyet edenler olursa ülkemizin başında gerçekten bir başkomutan, ülkemizin, milletimizin teminatı olan bir lider var" ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizin başında Recep Tayyip Erdoğan var. Onun arkasında hiçbir şey düşünmeden arkasından yürüyen kahramanlar var. Ülkemiz üzerinde kem gözleri olanlar başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Ama bizler hayata temkinli ve birlik beraberlik içerisinde yaklaşmamız lazım. Biz bir olduğumuz sürece bize hiçbir güç zarar veremez. Kardeşliğimizi Allah bozdurmasın diyorum ve gerçekten 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bizlere o geceyi yaşatan hain FETÖ'cülere ve onun iç ve dış birlikçilerine lanet ediyorum. Allah onların hakkında ne gerekiyorsa onu yapacaktır. İnşallah kanunlarımız nezdinde de onlar zaten hak ettikleri cezaları bulacaklardır"

"Bu hain kalkışma, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin ferasetiyle bastırıldı"

Vali Süleyman Elban ise programda yaptığı konuşmada, ülkenin bir daha 15 Temmuz gibi bir gün yaşamaması temennilerinde bulunarak şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi bir kısım askeri üniforma içerisinde girmiş hainlerin yaptığı kalkışmayla birçok insanımız şehit oldu. Birçok insanımız gazi oldu. Başta meclisimiz olmak üzere birçok kurumumuz da maalesef zarar gördü. Bu hain kalkışma, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin ferasetiyle bastırıldı. Ancak bu acı hatıra milletimizin zihninde hep yaşayacak. Bundan sonra bu tür acı hatıraların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu vesile ile vatanımız için şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm gazilerimize Allah'tan şifalar diliyorum."

"Kol kola girerek birbirimize siper olduk"

Protokol konuşmalarının ardından sinema oyuncusu İsmail Hakkı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen "İçimizdeki kahramanlar" söyleşisinin ilk konuşmacısı olan Milli Karateci Vildan Güvercin yaşadıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti sokaklara davet ettiği açıklamasının ardından annesi ve babasıyla birlikte abdest aldıktan sonra Genel Kurmay Başkanlığı'nın önüne gittiklerini anlatan Güvercin, "Annem ve babam yanımda yaralandılar. Hiç tanımadığımız insanlar bir araya gelmiş ve kol kola birbirimize siper olurcasına mücadele ediyorduk. Annem ve babamın yanımda yaralanmasından sonra şok yaşadım. Ambulanslar geliyordu ve biz yanımızdakilerin yardımlarıyla hastaneye gittik. Annemin ve babamın hastane içerisinde tedavileri yapılırken, ben dışarıda bekliyordum. O esnada saçlarımın arasında bir şey olduğunu fark ettim ve elimi götürdüğümde saçlarımın arasından bir et parçası çıktı" dedi.

"Tek düşündüğüm paletlerin altında ezilmekti"

Atatürk Havalimanı önünde tankların önünde yatan Metin Doğan ise henüz darbe girişimi haberinin yayıldığı ilk dakikalarda kendini Atatürk Havalimanı önüne attığını söyledi. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunun farkına vardığını ve bu oyunu bozmak için şehit olması gerektiğini düşündüğünü anlatan Metin Doğan,"Tankların önüne geçtiğimde düşündüğüm tek şey o paletlerin altında ezilmekti. Çünkü bulunduğum alanda kameralar vardı ve ben bu oyunu o kameralarla bozabileceğimi düşündüm. Benim ezildiğimi gören vatandaşların darbeye karşı kendilerini dışarı atacaklarını, oyunun bozulacağını tahmin ettim. Rabbim şehitlik nasip etmedi. Daha sonra ben deşifre olmak istemedim ama Rabbim bana şehitlik nasip etmediyse bunları anlatmama izin verdiğini düşünerek sizlerle buluşmaya başladım" ifadelerini kullandı.

"Ne mutlu bizlere"

Başbakanlık önünde tank konvoyunun önüne geçen Yaşar Yaldız ise elinde Türk bayrağıyla kendi başına verdiği mücadeleyi anlattı. Darbe girişimi haberini Kırıkkale'deki evinde aldığını ve hemen Ankara'ya yola çıktığını belirten Yaldız yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben Kırıkkale'de yaşıyorum. Televizyondan darbe girişimi haberini aldıktan sonra Kur'an-ı Kerim'imin yanında olan Türk bayrağımı aldım ve hemen yola çıktım. Kırıkkale'den Ankara'ya 90 kilometrelik yolu 35 dakikada gelmişim. Ankara'da Başbakanımızın zor durumda olabileceğini düşünerek Başbakanlık'ın önüne gittim. Ben ve Başbakanlık koruma polislerinden başka kimse yoktu. Polislere korkmamaları gerektiğini ve Türk Milleti'nin bu şerefsizlere geçit vermeyeceğini söyledim. O esnada büyük bir gürültüyle tank ve ZPT'lerden oluşan konvoyun geldiğini görünce kendimi onların önüne attım ve geçemeyeceklerini söyledim. Bana çekilmemi söylediler ama beni öldürmeden geçemeyeceklerini ifade ettim. Daha sonra öğrendik ki benim oradaki mücadelem onları durdurmuş ve planlarının bir kısmını sekteye uğratmış. Ne mutlu bizlere" şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Vali Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç tarafından konuklara ve program yapımcılarına bayrak ve hediyeler takdim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber