Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 16:28 Yorum: 0

15 Temmuz şehidi Erol Olçok’un adı hastaneye verilecek

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a yaptırılan ve yapımında sona gelinen 800 yataklı Eğitim...

15 Temmuz şehidi Erol Olçok’un adı hastaneye verilecek

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a yaptırılan ve yapımında sona gelinen 800 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesinin isminin Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacağını açıkladı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK parti Çorum milletvekili Salim Uslu, İl Özel İdaremiz tarafından 2013 yılında ihalesi yapılarak 204 milyon 435 bin lira bedelle sözleşmesi imzalanan şehir hastanesinin inşaatının fiziki gerçekleşme oranının yüzde 95 seviyesin olduğunu söyledi. Hastaneyi yapan yüklenici firmanın 13 Ekim 2016 tarihine kadar işin bitirildiğine dair dilekçe vermesi üzerine İl Özel İdaremiz Kontrol Teşkilatınca yapım işleri geçici kabul teklif belgesi hazırlandığını, Sağlık Bakanlığının onayı ile oluşturulacak Geçici Kabul Komisyonunca da inşaatın geçici kabule uygun olup olmadığı, varsa eksik ve noksanları tespit edileceğini dile getiren Uslu, geçici kabulü tamamlanan hastanenin Kamu Çorum Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine teslimi yapılacağını dile getirdi.

Hastanenin isminin de değişeceğini ifade eden Uslu, "15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizi unutmadık ve unutturmayacağız. İsimlerini her platformda yaşatacağız. Hemşehrimiz şehit Erol Olçok'ın ismi Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşatılmak üzere çalışmalar başlatılmıştır. Öte yandan yeni Hastane bünyesinde bugüne değin bulunmayan "Adli Tıp Ünitesi" de açılarak acılı ailelerin acısının sürgit devam etmesi ve günlerce bekleyiş sona ermiş olacaktır. Bu konuda Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ olumlu yaklaşmış olup ilgililere gerekli talimatı vermiştir. Kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

15 Temmuz şehidi Erol Olçok’un adı hastaneye verilecek

15 Temmuz şehidi Erol Olçok’un adı hastaneye verilecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber