Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Eylül 2016 - 14:28 Yorum: 0

15 Temmuz şehidinin annesi Münevver Diril: "Oğlum son bayramda herkesle vedalaşmış"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da Özel Harekat polislerini taşıyan servisi kullanırken şehit edilen Şirin Diril'in annesi Münevver Diril...

15 Temmuz şehidinin annesi Münevver Diril: 'Oğlum son bayramda herkesle vedalaşmış'

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da Özel Harekat polislerini taşıyan servisi kullanırken şehit edilen Şirin Diril'in annesi Münevver Diril konuştu. Kürt olduğunu söyleyen anne Diril, oğlunun geçen Ramazan Bayramı'nda herkesle vedalaştığını belirterek, "Allah'a şükür oğlum kötü yolda öldürülmedi. Oğlum dini, vatanı, milleti ve bayrağı için şehit oldu" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında İstanbul'da Özel Harekat polislerini taşıyan servisin sürücülüğünü yapan Şirin Diril, cuntacılar tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuştu. Servis şoförü Şirin Diril'in Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki 70 yaşındaki annesi Münevver Diril, bayramın ilk gününde oğlunun mezarı başında dua etti. Oğlunu uzun süre göremediğini belirten acılı anne, geçen Ramazan Bayramı'nda da görüşemediğini ifade etti. Ramazan Bayramı'nda oğlunun İslahiye'ye gelmesine rağmen kendisinin Bursa'da olduğunu anlatan Diril, oğlunun şehit haberini aldığı geceyi ise, "Ben Ramazan Bayramı nedeniyle Bursa da ikamet eden 2 kızım ve 1 oğlumun yanına gitmiştim. Oğlum Şirin de buraya geldi, birbirimizi göremedik. Bayram sonrası o da tekrar İstanbul'a döndü. 15 Temmuz akşamı ben televizyonda gördüğüm darbenin sadece Ankara da olduğunu biliyordum. İstanbul'da olduğundan haberim yoktu, sabah çocuklarımdan biri beni aradı. Bana "Ana Şirin yaralandı, yoğun bakımda" dedi. Ben oğluma, "Oğlum Şirin nasıl yaralandı. Darbe Ankara'da oluyor, Şirin İstanbul'da" dedim. Bunun üzerine oğlum ise "Ana darbe İstanbul'da da oluyor" dedi. Tam İstanbul'a gitmek üzereyken beni oğlum tekrar aradı ve "Ana Şirin hakkın rahmetine kavuştu'" diyerek anlattı.

Oğlunun 6 yıldır İstanbul'da Türk Telekom'da servis şoförü olarak çalıştığını kaydeden Münevver Diril, "Bu gece arkadaşları Şirin'i çağırıyorlar, polisleri, Özel Tim'i götüreceksin diyorlar. Sonra yola çıkıyor. Polislerin istedikleri yere geldiklerinde darbecilerle karşı karşıya geliyorlar. Oğlum aracı tankların önüne kırınca darbecilerin açtığı ateş sonucu yaralanıyor. Araçtan çıkma şansı olmayınca kan kaybından şehit oluyor" dedi.

6'sı erkek 13 çocuk sahibi olduğunu belirten anne Diril, 15 yıl önce de eşini kaybettiğini ifade etti. Oğluna evlenmesi için baskı yaptığını ama yeni araç aldığı için evlenemeyeceğini söylediğini anlatan Diril, "Şirin, onuncu çocuğumdu. Bu yıl nişanlanmıştı, anlaşamadılar bir süre sonra nişanı bozdu. Evlen diye sürekli baskı yapardım. Oğlum aracını yeni aldığını, aracın borcu bitmeden evlenmeyeceğini söyledi" şeklinde konuştu.

"Oğlumun ismi okulda yaşayacak"

Diril, oğlunun adının ilçedeki ortaokulda yaşatılacağını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir isteği olduğunu söyledi. Oğlunun adının bir de liseye verilmesini talep eden Diril, "Oğlum Şirin'in isminin İslahiye'de bir okula verilmesi beni ve ailemi çok mutlu etti. Yalnız oğlumun fotoğrafının da asılmasını istiyorum. Devletimiz en iyisini bilir, ne gerekiyorsa yaparlar. Bir de Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir isteğim var. Bulunduğum beldede bir lise yapılıyor. Buraya da, yani oturduğum yerdeki liseye de oğlumun ismini verebilirler mi? Evet, İslahiye'de bir okula hele o hain FETÖ'nün okuluna oğlumun ismini vermeleri ayrı bir mutluluk. Ancak oturduğum yerdeki yeni yapılan liseye de oğlumun ismini verirlerse daha da mutlu olurum" diye konuştu.

"Ben Kürt bir anayım"

Kendisinin Kürt olduğunu söyleyen Diril, "Ben Kürt bir anayım. Allah'a şükür ediyorum, evladım kötü bir yolda öldürülmedi. Evladım dini, vatanı, milleti ve bayrağı için şehit oldu. Buna da çok şükür, öyle ki kimse evladının ölmesine sevinemez. Ancak benim evladım vatanı için şehit düştü, ben onurlu, gururluyum. Bu nedenle oğlumun ölümüne değil de ölüm şekline seviniyorum" dedi.

"Herkesle vedalaşmış"

Oğlunun Ramazan Bayramı'nda geldiği Gaziantep'te akraba ve komşuları ile helalleştiğini belirten Münevver Diril, kendisinin de bunu sonradan öğrendiğini kaydetti. Acılı anne, "Oğlum altı yıldır İstanbul'da yaşıyor. En son Ramazan Bayramı'nda buraya geldi. Ben yoktum ama geldiğinde herkesle vedalaşmış. Bunu sonradan duydum" ifadelerini kullandı.

Münevver Diril, oğlunun mezarı başına gelerek, mezar taşını sevip hasret giderdi. Oğlunun mezar taşına dokunduğu elini öpüp başına götüren anne, "Şirin oğlum" diyerek gözyaşı döktü. Ellerini açıp oğlu için dua eden Münevver Diril, oğlunun mezarının da yapılmasını istedi. Oğlunun mezar taşını kendisinin de yapabileceğini belirten Diril, devletin gücünü göstermesi anlamında mezarın yapılmasının önem taşıdığını kaydetti. Diril, "Bugüne kadar devlet büyüklerimiz bizi yalnız bırakmadı. Oğlumun mezarını ben yaparım ancak halkın "İşte şehit oğlun mezarını yapmadılar" dedirttirmemek için mezarın devlet tarafından yapılmasına izin veririm. İşsiz olan çocukların da iş imkanları sağlanması da beni çok mutlu eder. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Allah her şeyin hayırlısını ona nasip eylesin" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber