Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Ağustos 2016 - 09:48 Yorum: 0

15 Temmuz Şehitleri için Üsküdar’da mevlit

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin kırkıncı gününde ,Üsküdar'da şehitler için mevlit okundu.

15 Temmuz Şehitleri için Üsküdar’da mevlit

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin kırkıncı gününde ,Üsküdar'da şehitler için mevlit okundu. Programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, "Artık hayatımızda bir 15 Temmuz gerçeği vardır" dedi.

15 Temmuz'da FETÖ'cü teröristler tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından kırk gün geçti. Darbe girişimi gecesi 241 vatandaşımız şehit olmuştu. Üsküdar Belediyesi şehitlerin anısına Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirdi. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ne gerçekleşen geceye, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, şehit yakınları ile gaziler katıldı. Hâfız Ali Tel, Hâfız Bünyamin Topçuoğlu, Hâfız Ferruh Muştuer, Hâfız Erhan Mete Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Programda konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, "Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen: "bu akşam Kuran meclisindeyiz. Bizim geleneklerimizde bizim teamüllerimizde şehitlerimizi, ölülerimizi, ahrete intikal eden yakınlarımızı arkalarından hayır ile yâd etmek onları Kuran ile anmak gerekir. Kırkını okutmak diye bir kavram bizim geleneğimizde vardır. Üsküdar'ımız bir şehit şehirdir, bir gazi şehirdir. 15 Temmuz'un hem çok onurlu çokta hüzünlü şehridir Üsküdar. Türkiye genelinde toplam 241 şehidimiz var. Bunu yüzde 10'una tekabül eden 24 şehit Üsküdarlı'dır. 150'ye yakın gazimiz vardır. Bendeniz belediye başkanı olarak bu salonda beklide yüzlere kez programlarda katılımcılara hitap etme fırsatı bulmuş bir kardeşinizim. Ama bu akşamki kadar heyecanlı tüylerimin diken diken olduğu bir geceyi yaşamadım. Aklımın ucundan bile geçmezdi. Bir şehitlerimizin yakınlarına bir gazilerimize bu salonda hitap edeceğim. Hiçbir zaman düşünmemiştim. Bu bizim için hem bir onur hem de çok duygu dolu bir andır. Sevgili dostlarım ne kadar konuşsak azdır. Ne kadar anlatsak azdır. Kelimeler kifayetsizdir. Şunu ifade etmek isterim ki. Artık hayatımızda bir 15 Temmuz gerçeği vardır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber