Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ağustos 2016 - 13:53 Yorum: 0

15 Temmuz şehitleri Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Karşıyaka'da şehitlerin kabrinin bulunduğu arazi için, "Bu araziyi de biz şehitlik olarak ilan ettik"...

15 Temmuz şehitleri Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Karşıyaka'da şehitlerin kabrinin bulunduğu arazi için, "Bu araziyi de biz şehitlik olarak ilan ettik" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybederek şehit olanlar için Karşıyaka'da bulunan şehitlikte mevlit okundu. Program kapsamında bir araya gelen aileler şehitlikte dualar etti. Okunan Kur'an tilavetinin ardından şehit yakınlarına seslenen Başkan Gökçek, "Biz onlara ölüler diyemeyiz. Onlar diridirler. Onu ancak Allah bilir. Onların makamı başka elbette üzülüyoruz. Elbette canımız yanıyor. Ama unutmayalım ki öbür taraf gittiğimizde onlar anaların, babaların, kardeşlerinin, büyüklerinin hep şefaatçisi olacak. Üzülmek mi lazım, sevinmek mi lazım bilmiyorum. Burada bazı şehit yakınlarını gördüm. O şehit yakınlarının yüzünden gülücükler akıyor. Demek ki aslında memnunlar şehitlik en büyük makam. Allah isteyen herkese nasip etisin" şeklinde konuştu.

"Buradaki genç yaşlı bütün şehit kardeşlerimiz vatanı için bayrağı içini dini için kendilerini feda ettiler" diyen Gökçek, "Hem de ellerinde silah olmadan ettiler. Değerli kardeşlerim ben evlerinize gelemedim. Biliyorsunuz aşağı yuları bir aydan beri ciddi bir mücadelenin içerisindeyiz. Onun için evlerinize gelemedim. Ama şimdi listeyi de aldım önümüzdeki günlerde hepinizin evini teker teker rahatsız etmek istiyorum" diye konuştu.

15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınlarına iş imkanı sağlayacaklarını duyuran Başkan Gökçek, "Bundan hiç şüphe olmasın neden çünkü onlar canlarını bu ülke için feda ettiler bizde kalanların rızkını temin etmeye mahkum ve mecburuz" ifadelerini kullandı.

29 demokrasi şehidinin mezarının bulunduğu alan için ise Gökçek, "Bu araziyi de biz şehitlik olarak ilan ettik" mesajını verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber