Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Ekim 2016 - 16:58 Yorum: 0

15 Temmuz Şehitleri, Sivas Günleri’nde unutulmadı

Bugün misafirlerine kapılarını açan ve 3 gün sürecek olan Yenikapı'daki Sivas Günleri etkinliğinde, 15 Temmuz şehitleri unutulmadı.

15 Temmuz Şehitleri, Sivas Günleri’nde unutulmadı

Bugün misafirlerine kapılarını açan ve 3 gün sürecek olan Yenikapı'daki Sivas Günleri etkinliğinde, 15 Temmuz şehitleri unutulmadı. Etkinlikte 15 Temmuz anısına fotoğrafların sergilendiği stant açıldı.

14 - 15 ve 16 Ekim arasında Yenikapı'ndaki festival alanında gerçekleştirilecek Sivas Günleri'nin açılışı yapıldı. Açılışı yapan Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, beraberindekiler ile birlikte stantları tek tek gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Sivas'a ait yöresel kültürlerin, yiyeceklerin ve folklor malzemelerinin bulunduğu fuar renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul'da yaşayan Sivaslıların hasret gidereceği etkinlik, 3 gün boyunca kapılarını misafirlerine açacak.

15 Temmuz unutulmadı

Fuarda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların anısına bir de stant kuruldu. 15 Temmuz'a ait fotoğrafların sergilendiği stant'a vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterdi.

15 Temmuz standını gezdikten sonra açıklamada bulunan Başkan Erdem 15 Temmuz Darbe Girişimi karşı milleti iradesine atıfta bulunarak, "Darbecilere, darbe yapıldı. 15 Temmuz'da 200'den fazla şehit verdik. Cenab-ı Hak mekanlarını cennet eylesin. 15 Temmuz'da hem Sivas'ta hem de Anadolu'nun diğer yerlerinde İstanbul'da da var olan Sivaslılar olarak, darbeye karşı ayakta kaldık. 15 Temmuz'dan sonraki Cumartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi'nde tüm STK'larımızın katılımı ile beraber darbeye karşı birlik ve beraberlik içerisinde devletimize sahip çıkmamız gerektiğini orada da yüksek sesle ifade ettik. Biz devletimize vatanımıza ay yıldızlı bayrağımıza, Cumhuriyetimi'ze sahip bir ilin çocukları olarak. "Cumhuriyetin temelleri Sivas'ta atılmıştır" ilkesini, Mustafa Kemal Atatatürk'ün sözünü de unutmuyoruz. Selçukluya başkentlik yapan Sivas ilinin çocukları olarak da kıyamete kadar ay yıldızlı bayrağımıza, özgürlüğümüze, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkacağız" dedi.

3 gün boyunca fuarın açık olacağını ifade eden Erdem, "100 binlerce İstanbullu ve Sivaslı hemşehrilerimiz burada 15 Temmuz standını da ziyaret edecek. Çünkü 15 Temmuz'u da unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz ülkemizi parçalamaya yönelik büyük bir işgal girişimiydi" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber