Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Türkiye 17 Temmuz 2019 - 13:53 Yorum: 0

15 Temmuz tasarımlarla anlatıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin kahramanca direnişi ve mücadelesini afişlerle anlatan "15 Temmuz Tasarım Yarışması"...

15 Temmuz tasarımlarla anlatıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin kahramanca direnişi ve mücadelesini afişlerle anlatan "15 Temmuz Tasarım Yarışması" düzenledi. Üniversite öğrencilerine açık olan yarışmada, tasarımları ile dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün üçüncü yılında öğrenciler, "15 Temmuz Tasarım Yarışması" ile 15 Temmuz'u anlatan başarılı afişler tasarladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program, HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, 15 Temmuz gecesiyle ilgili konuşmalarını yaptığı açılış konuşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmalarının ardından Demokrasi ve Milli Birlik Gününün anlatıldığı belgesel katılımcılara izletildi. Yoğun katılımın olduğu anlamlı programda ilk üçe giren tasarımlar ödüllendirildi. Demokrasi, devlet, millet, halk, milli irade, hukuk ve adalet, vatanseverlik konularının yer aldığı toplam yedi kategoride yapılan yarışmada 21 eser yarıştı. Yarışmada HKÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencileri; Zehra Tılfarlıgil birincilik, Fatma Özcan ikincilik ve Mehmet Emin Düzcan üçüncülük ödülünü aldı. Yarışmada birinciye ödülünü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ikinciye, Gaziantep Vali Yardımcısı Turgay Ergin, üçüncü olan yarışmacıya ise ödülünü HKÜ Mütevelli Heyet Üyesi Mustafa Çakmak verdi.

"Milletimiz yine tek yürek oldu"

Öğrencileri yaptığı tasarımlardan dolayı tebrik eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen, "Ülkenin en uzun gecesi 15 Temmuz bir milletin topyekûn emperyalizme ve onun taşeronlarına karşı direnişi, ülkesine, vatanına ve devletine sahip çıkışının tarihidir. Kadim tarihiyle zengin ve köklü kültürü ve tarih şuuruyla milletimiz Çanakkale'de olduğu gibi yine tek yürek oldu. Dünya demokrasi tarihine geçecek bu destan mazlumlar için de önemli bir ilham kaynağı oldu. 15 Temmuz direnişi de tarihe altın harflerle yazılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak 15 Temmuz gecesi şehit düşen vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli aileleri başta olmak üzere aziz milletimize başsağlığı, gazilerimize hayırlı ömürler dilerim" ifadelerini kullandı.

"Sevgi Ve Kardeşliğimizi Ön Planda Tutmalıyız"

15 Temmuz bir milletin kaderini nasıl değiştireceğini gösteren bir tarih olduğunu söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "15 Temmuz Alparslan'ın Malazgirt'e girdiği tarih. Fatih Sultan Mehmet Han'ın "Ya ben İstanbul'u alırım ya da İstanbul beni" dediği tarih. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ya İstiklal Ya Ölüm" dediği tarih. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır denilen tarih. Çanakkale ruhuyla ve kurtuluş savaşında eşine savaşlarda destek veren şerife bacıların verdiği mücadelelerin aynısını bugün Sabiha bacı yaptı. O gün yaşananların bir daha yaşanmaması için herkesin görev alması lazım. Bu coğrafya "da güçlü olmamız gerekli. En önemlisi sevgi ve kardeşliğimizi ön planda tutmalıyız. Bu çalışmaları afişlerinde anlatan öğrencileri tebrik ediyorum. Üniversitemize ve rektörümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

15 Temmuz tasarımlarla anlatıldı

15 Temmuz tasarımlarla anlatıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber