Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 12 Ekim 2016 - 10:23 Yorum: 0

15 Temmuz’da tahliye olan 2 iş adamına tutuklama kararı

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanırken 7 ay tutuklu kaldıktan sonra 15 Temmuz...

15 Temmuz’da tahliye olan 2 iş adamına tutuklama kararı

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanırken 7 ay tutuklu kaldıktan sonra 15 Temmuz günü tahliye edilen iş adamı Muammer Çalışkan ile Mustafa Vural'a tutuklama kararı çıkarıldı.

Dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve yönetiminin imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak FETÖ'ye yakınlığıyla tanınan Kanuni Üniversitesi'ne ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek örgüte 150 milyon liraya ulaşacak miktarda rant kazandırdığı ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada 13 Ocak'ta 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun ve eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, nöbetçi mahkemeye sevk edilerek tutuklanmıştı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 17 sanık hakkında 5-35 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Sanıklar, dosyada somut delil olmadığını öne sürerek davanın ilk duruşmasında suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, rapor aldırılması için dosyayı bilirkişiye gönderdi ve bilirkişi raporunda, bahsi geçen arazi için yapılan imar değişikliğinin yasaya uygun ve belediye meclisi kararı olduğu belirtilirken, imar değişikliği sonucu arazinin değerinde bir artış yaşanmadığı anlaşıldı. Gelişmenin ardından tutuklu yargılanan dönemin Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun tahliye edildi.

Davanın üçüncü duruşmasında darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural ve Muammer Çalışkan'ı suç vasfının değişme ihtimali, delillerin toplanmış olması ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak yurt dışı yasağı ve her hafta en yakın polis merkezine imza atmak koşuluyla tahliye edildi. Ferat Yüksel bir başka davadan tutuklu olduğu için tahliyesi gerçekleşmedi. Bu duruma savcı itiraz ederek Muammer Çalışkan ve Mustafa Vural'ın tutuklanması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme yapılan başvuruyu değerlendirdikten sonra Vural ve Çalışkan'ın tutuklanmasına karar verdi. Bu karar üzerine yakalama emri çıkartılan Vural İstanbul'da Çalışkan ise Adana'da gözaltına alındı. Çalışkan Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken Vural'ın İstanbul'dan getirilmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber