Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Ekim 2014 - 14:53 Yorum: 0

15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı

Serbest atlayışlar, yamaç paraşütü akrobasisi, base jump, kuş adam atlayışları, paramotor, motorlu ve motorsuz delta kanat gösterileri ile Türk Hava Kurumunun sıcak hava balonu ve model uçak gösterilerinin yapılacağı festival, 5 gün boyunca yaklaşık 40 ül

15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı

MUĞLA (AA) - Fethiye'de bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı.

Festival, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki bin 900 metrelik Babadağ'ın bin 700 metre pistindeki gösteri uçuşlarıyla başlatıldı. 5 gün boyunca yaklaşık 40 ülkeden 500 sporcuya ev sahipliği yapacak festivalde serbest atlayışlar, yamaç paraşütü akrobasisi, base jump, kuş adam atlayışları, paramotor, motorlu ve motorsuz delta kanat gösterileri ile Türk Hava Kurumunun sıcak hava balonu ve model uçak gösterileri gerçekleştirilecek.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, festivalin başlaması nedeniyle Babadağ'da düzenlenen törende, ilçenin önemli potansiyelleri taşıyan, çeşitlilik açısında da çok önemli değerlere sahip bir bölge olduğu söyledi.

Üç yıldır görev yaptığı ilçede sportif faaliyetlerde sürekli artış kaydedildiğini dile getiren Çalık, bu yıl gelen turist sayısının 1 milyon 300 bin, turizm amaçlı sportif faaliyetlere katılımın da 285 bin olduğunu ifade etti.

Çalık, sportif faaliyetlerin geçen yılki rakamlarla hemen hemen aynı olduğunu, yamaç paraşütünde ise yüzde 25'lik bir artış sağlandığını kaydetti.

Yamaç paraşütünde geçen yıl bu tarihlerde 73 bin kişinin uçuş yaptığına dikkati çeken Çalık, bu yıl ise 87 bin uçuş gerçekleştirildiğini, sezon sonuna kadar bu rakamın 100 bine ulaşmasını hedeflediklerini anlattı.

Kaymakam Çalık, yamaç paraşütü faaliyetinin yürütülmesinde bir çok kurumun desteği olduğuna işaret ederek, "Tandem (ikili) uçuş yapan yaklaşık 160 pilotumuz var. Pilotlarımız Türkiye'nin en deneyimli pilotları. Kaza oranı tandem uçuşta sıfıra yakın. Babadağ her geçen gün dünya markası olma yolunda ilerliyor" dedi.

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi Türk Yıldızları'nın festivale renk katacağını vurgulayan Çalık, organizasyonun kazasız şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.

Türk Hava Kurumu Havacılık Eğitim Başkanı Bekir Akyüz de Fethiye'nin halkı ve sosyal yapısıyla havacı bir şehir olduğunu ifade etti.

Fethiye'yi, Türk Hava Kurumu ile et ve tırnak gibi düşündüklerini dile getiren Akyüz, şöyle konuştu:

"Kurumumuz kurulduğu günden bu yana sportif havacılık faaliyetinin her branşında yüz binlerce gencimize ücretsiz kurslar veriyor. Kurslarda yetişen pilotlarımız bu günümüzü renklendiriyor. Genel havacılık anlamında kurumumuzun faaliyetleri yurdun her köşesinde devam ediyor. Üniversitesiyle yangın söndürme faaliyetiyle sağlık hizmeti ile halkın yararına işler yapmaya devam ediyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber