Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 12 Mayıs 2016 - 16:18 Yorum: 0

150 Kişilik Ekiple İlk Karaciğer Nakli

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ilk karaciğer ve 5'inci böbrek nakli operasyonu ile 26 yaşındaki donörün organları iki hastayı hayata...

150 Kişilik Ekiple İlk Karaciğer Nakli

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ilk karaciğer ve 5'inci böbrek nakli operasyonu ile 26 yaşındaki donörün organları iki hastayı hayata bağladı.

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Organ Nakli Müdürü Op. Dr. Tuğrul Çakır, Nefroloji Kliniği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Sarıkaya, Gastroentoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Hilmi Çekin ve yaklaşık 150 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen operasyonda ilk defa karaciğer nakli, 5'inci defa da böbrek nakli gerçekleştirildi.

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşınki F.A. isimli genç erkeğin organlarının bağışlanması için hastane, aile ile iletişime geçti. Ailenin organları bağışlamaya karar vermesi üzerine yapılan tetkiklerle karaciğerin 56 yaşındaki Fatma Avni'ye, böbreğin ise 42 yaşındaki Metin Taşkesen'e uygun olduğu belirlendi. Operasyon için ameliyata alınan hastalara bir gün içinde hem karaciğer hem de böbrek nakli aynı ekibin başarılı operasyonu ile yapıldı.

Fatma Avni, Burdur'da 15 yıldır karaciğer tedavisi gördüğünü belirterek, "Yıllarca hasta olarak yaşadım. "Ameliyat mı olmak istersin nakil mi?" Diye sorduklarında nakil istediğimi söyledim. Nakil oldu, şimdi sağlığıma kavuştum kendimi iyi hissediyorum. Ölene üzüldüm ama organ nakli önemli herkes bağışlamalı. Bir kişi öldü ama iki kişi yaşadı" dedi.

2 yıldır böbrek rahatsızlığı çektiğini belirten ve 6 aydır diyalize bağlı hayatını sürdüren Metin Taşkesen de operasyonu yapan ekibe teşekkür ederek, "Bağışçının ailesine teşekkür eder bağışçıya da rahmet dilerim. Kendimi çok iyi hissediyorum" ifadelerini kaydetti.

Operasyonu gerçekleştiren ekibin başındaki Op. Dr. Tuğrul Çakır da operasyonun başarılı geçtiğine değindi. Hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Çakır, "Bir günde iki nakil yaptık. İlk defa karaciğer 5'inci defa da böbrek nakli yaptık. Organ nakli çok önemli. İnsanları hayata bağlayan bir durum. Şu an hastalar çok iyi yakın zamanda taburcu edilecekler" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber