Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mayıs 2016 - 17:18 Yorum: 0

16. Uluslararası Alanya Turizm Ve Sanat Festivali Başlıyor

Antalya'nın Alanya ilçesi'nde bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali başlıyor.

16. Uluslararası Alanya Turizm Ve Sanat Festivali Başlıyor

Antalya'nın Alanya ilçesi'nde bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali başlıyor.

16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, 28 Mayıs Cumartesi saat 17.30'da Atatürk Anıtı önünden İskele Şelale Meydana yürüyecek Yörük Göçü ve kortejle başlayacak. Tarihi evlerin restorasyonunu yaparak kültürel miras çalışmalarından dolayı "süreklilik ödülü" alan Alanya Belediyesi, Alanya'nın tarihi evlerini ve yöreye özgü yemeklerini festival süresince çeşitli etkinliklerle tanıtacak.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin tanıtım toplantısını yaptı. Yücel, "Bu yılki festival programımız çok zengin. Her yıl Alanya'ya özgü bir temanın ön plana çıkartılarak tanıtıldığı festivalin bu yıl ki ana teması ise Alanya'nın yerel mimarisi ve mutfak kültürü. Ulusal ve uluslararası bütün ziyaretçilerimizi festivalimize bekliyoruz. Festivalde hem yerel hem de yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamayı istiyoruz" dedi.

AÇILIŞ KONSERİ DEMET AKALIN'DAN

Festivalin ilk gününde saat 22.00'da Alanya Belediye binası arkasında kurulan konser alanında Demet Akalın sahne alacak. Festivalin ikinci günü ise, yerel sanatçılar ve yemek yarışması ile devam edecek.

İKİNCİ GÜN SAHNE ŞEBNEM FERAH'IN

16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin 2.gününde ise saat 22.00'da Şebnem Ferah şarkılarını hayranları için seslendirecek. Festivalin 2. gününde yine İskele Şelale Meydanı'nda yerel sanatçıların ve folklor gruplarının saat 14.00'da başlayacak gösterilerinin yanısıra, saat 19.00'daki Elif Korkmazel'in sunuculuğundaki Yöresel Yemek Yarışması ile devam edecek.

KAPANIŞ SERDAR ORTAÇ'TAN

3. günde çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festivalde, Serdar Ortaç'ın saat 22.00'da kapanış performansını sergileyecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber