Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Eylül 2014 - 16:43 Yorum: 0

17. Üzüm, Karpuz, İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Festivali

KONYA (AA) - Tuzlukçu Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Üzüm, Karpuz, İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.Tuzlukçu Şehit Birol Dağlı Parkı'nda...

17. Üzüm, Karpuz, İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Festivali

KONYA (AA) - Tuzlukçu Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Üzüm, Karpuz, İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Tuzlukçu Şehit Birol Dağlı Parkı'nda gerçekleştirilen festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra karpuz ve üzüm yarışmasında dereceye girenlere açılışa katılan protokol tarafından ödülleri verildi. 

Festivale katılan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Protokol üyeleri Tuzlukçu Belediyesindeki Resim Sergisi ve İpek Halı Sergisini gezdi.

Sarıgül, öpek halı dokuyan kadınlarla sohbet ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra Tuzlukçu Belediyesi tarafından yapımına başlanan öğrenci yurdu ve okuma salonunun temeli atıldı. Törenin ardından Sarıgül, Belediye Parkında Tuzlukçu Belediyesi tarafından verilen yemeğe katıldı. Burada vatandaşlarla sohbet eden Sarıgül'e bir çiftçi tarafından Tuzlukçunun meşhur karpuzu armağan edildi.

İki gün sürecek festivalde, sünnet şöleni, satranç turnuvası, sempozyum, cirit yarıları, at yarışları ile Hatice, Hakkı Bulut, Mustafa Yıldızdoğan, Ebru Yaşar gibi birçok sanatçı tarafından halk konserleri verileceği bildirildi.

Festivale, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, CHP Akşehir İlçe Başkanı Can Kamalı, siyasi parti temsilcileri, Tuzlukçu İlçe Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber