Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 28 Ağustos 2016 - 14:58 Yorum: 0

17 yaşındaki genç kızın motor sporlarına olan tutkusu engel tanımıyor

Körfez Yarış Pisti'nde koşulan Türkiye Drift Şampiyonası'nın 3. Ayak Yarışları'nda, 17 yaşındaki Ülkü Erçoban da yarıştı.

17 yaşındaki genç kızın motor sporlarına olan tutkusu engel tanımıyor

Körfez Yarış Pisti'nde koşulan Türkiye Drift Şampiyonası'nın 3. Ayak Yarışları'nda, 17 yaşındaki Ülkü Erçoban da yarıştı.

Viraja, arkadan kayma açısının öne göre daha fazla olması ve sürücünün virajın açısına göre aracını ayarlaması sonucu viraj içerisinde ilerleyerek gerçekleştirilen bir motor sporu olan Drift sporu, Kocaeli'de hayat buldu. Kocaeli'de bulunan Körfez Yarış Pisti'nde koşulan Türkiye Drift Şampiyonası'nın 3. Ayak Yarışları izleyenlerin nefeslerini kesti. Toplam 20 pilotun katıldığı yarışlarda Kıbrıs'tan gelen ve henüz trafikte araç sürebilmek için ehliyeti bile olmayan 17 yaşındaki Ülkü Erçoban da katıldı. Motor sporlarına karşı ayrı bir tutkusu olduğunu söyleyen genç kız, "Türkiye'de yarışmak benim için çok büyük bir tecrübe. Abilerim arasında burada yarışmak çok güzel. Dün soloları tamamladık. Antrenmanlarımızı yaptık. On altıncı sıraya yerleştim. Bugün ikililerimiz mevcut. İkili yarışına İbrahim Cabaş ile birlikte çıkacağım. Buraya da onunla birlikte geldik. O da Kıbrıs'ta yarışmacı. Motor sporları benim için bir yaşam tarzı aslında. Bu küçüklükten gelen bir şey. Babam Kıbrıs'ta ralli pilotuydu. Onu görerek ben de bu yarışlar için tutkulu oldum. Ben daha heyecanlı ve eğlenceli olduğu için ralli yerine drifti tercih ettim. Babamın sayesinde buralara kadar geldim" dedi.

"Ülkemizde Drift, henüz emekleme aşamasında olan bir motor sporu"

Drift sporunun Türkiye'de kendisine yakın zamanda yer bulduğunu aktaran Türkiye Drift Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Neşat Şutova ise, "Bugün federasyon çatısı altında Kocaeli Körfez Pisti'nde Türkiye Drift Şampiyonası'nın 3. Ayak Yarışlarını yapıyoruz. Güne 20 katılımcı ile başladık. Sıralama turlarımızın ardından 16 en iyi pilotumuzu belirleyip bugün ikili eşleşmelerin performanslarını izleyeceğiz. Güzel bir kalabalık seyirci kitlemiz var. Daha da artarak devam ediyor. Renkli katılımcılar var. Drift, aslında dünyada son zamanlarda trend yakalamış yeni bir motor sporu. Ülkemizde henüz emekleme aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'de federasyondan alınmış resmi organizasyon yapma ehliyeti ile çeşitli illerde mümkün olduğunca fazla sayıda antrenman ve yarış yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Aracın kaymasını kontrol altına alan sürücülerin yetenekleri değerlendiriliyor"

Drift sporunun bilinen motor sporları yarışlarına benzemediğini aktaran Şutova, "Drift'in ana felsefesi yarıştan biraz uzak. Kronometre yok, birbirini geçmek yok. Sadece sürücünün otomobili ile birlikte sergileyeceği performansa dayalı, jüri tarafından değerlendirilen bir yeni trend diyebiliriz Drift için. Otomobil sporlarında bayağı popüler olan yeni bir soluk. Bizler de bu sporu daha fazla tanıtarak ileriye götürmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Yarışlarda jürinin de birkaç değerlendirme kriteri var. Bunlar otomobilin taşıdığı hız, viraj içerisindeki açısı ve seyirciyi etkileme kriterlerini içeriyor. Bu spor arkadan itişli araçlarla yapılıyor. Burada viraj içerisinde aracın kaymasını kontrol altına alan sürücülerin yetenekleri ve performansları değerlendiriliyor. Bu spor aslında kelimelere sığmıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye Drift Şampiyonası'nın Kocaeli'de koşulan 3. Ayak Yarışları'nın sonuçları değerlendirme jürisi tarafından saat 17.00'da ilan edilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber