Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 18 Ağustos 2016 - 14:18 Yorum: 0

17 yıl geçmesine rağmen ders alınmadı

Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, 17 Ağustos 1999 tarihinde vuku bulan Marmara depreminin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen ders alınmadığının altını...

17 yıl geçmesine rağmen ders alınmadı

Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, 17 Ağustos 1999 tarihinde vuku bulan Marmara depreminin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen ders alınmadığının altını çizdi.

depremde, binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Sümer, uzmanların 7 şiddetinde yeni bir deprem beklediklerini anlattı. Depremin insanı öldürmediğini, binaların insanı öldürdüğünü kaydeden Güner Sümer, "Bu nedenle deprem hatasını binalarda ve zeminde aramak gerekmektedir. Kuzey Anadolu fay hattının bir parçası olan kuzey fay kolu, İzmit Körfezi boyunca devam edip adalar önünden geçerek Marmara Denizi'nin Kuzeyi'nden Saroz Körfezine ulaşmaktadır. İstanbul için Marmara kıyısına komşu alanlar kuzeyindeki yerleşim alanlarına göre daha riskli alanlardır. Son yıllarda İstanbul'da insan yoğunluğu o kadar çok artmış olup buna karşı yeterli tedbirler alınamadı. Türk toplumu olarak gerek devlet ve gerekse depremi ciddiye almalı ve deprem bilincine ulaşmak için gerekenler yapılmalıdır. Depremin öldüren etkilerden korunmak için sağlam binalar yapılmalıdır. Japonya'daki deprem standartlarına ulaşmamız ve halkımızın da eğitilmesi gerekmektedir"dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber