Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 01 Temmuz 2016 - 10:38 Yorum: 0

170 milyon lira değerinde kaçak saat ele geçirildi

İstanbul gümrüğünde dünyaca ünlü markalara ait 28 bin 660 adet kol saati, 175 adet duvar saati ve 3 bin 380 adet saat kutusu ele geçirildi.

170 milyon lira değerinde kaçak saat ele geçirildi

İstanbul gümrüğünde dünyaca ünlü markalara ait 28 bin 660 adet kol saati, 175 adet duvar saati ve 3 bin 380 adet saat kutusu ele geçirildi. Saatlerin piyasa değerinin 170 milyon lira olduğu bildirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından planlı olarak yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında, bir firma tarafından yurt dışından Ambarlı Limanı'na getirilen konteyner takibe alındı. Gümrük muhafaza ekiplerince öncelikle konteynerin limandaki hareketleri, daha sonra ithalat beyannamesi incelendi. İncelemede, konteynerdeki eşyanın bin 200 adet delgeç olarak bildirildiği anlaşıldı.

Ekipler, muayene işlemleri tamamlanan konteynerin aslında tespit sahasına hiç indirilmediğini ve sadece limandaki yerinin değiştirildiğini belirledi. Bunun üzerine, konteynerlerde yapılan detaylı aramalarda dünyaca ünlü markalara ait 28 bin 660 adet kol saati, 175 adet duvar saati ve 3 bin 380 adet saat kutusu tespit edildi. Her biri dünyaca ünlü markaların imzasını taşıyan ve sertifikalı olan saatlere el konuldu.

Saatlerin piyasadaki değerinin 170 milyon lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber