Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 22 Ocak 2015 - 12:36 Yorum: 0

170 sokak köpeği sahiplendirildi

Son yıllarda Sosyal Belediyecilik alanında önemli çalışmalar yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları ile ilgili olarak da örnek çalışmalar gerçekleştiriyor.

170 sokak köpeği sahiplendirildi

MALATYA - Son yıllarda Sosyal Belediyecilik alanında önemli çalışmalar yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları ile ilgili olarak da örnek çalışmalar gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen veteriner hizmetleri kapsamında, 2014 yılında yoğun çalışmalar gerçekleştirildi. 2014 yılında toplam 2 binin üzerinde sokak köpeğine rehabilite, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme işlemi yapıldı.

170 sokak köpeği sahiplendirildi

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıl boyunca şehrin muhtelif yerlerinden toplam 1376 sokak köpeği, Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevi’nde gözetim altına alındı. Gözetim altına alınan sokak hayvanlarından ihtiyacı olanlara tedavi ve rehabilite hizmetleri verilirken, bunlardan 708 tane köpek kısırlaştırılarak mevzuat gereği alındıkları yerlere bırakıldı. Vatandaşlara yönelik sokak hayvanlarını sahiplenme çalışmaları da yürüten Büyükşehir Belediyesi, 170 sokak köpeğini, vatandaşların talepleri doğrultusunda sahiplenilmesini sağladı.

Kırsalda mobil kısırlaştırma hizmeti

Büyükşehir statüsü ile il geneline hizmet vermeye başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, görev alanı içerisinde olmamasına rağmen, ilk kez ilçeleri kapsayan mobil kısırlaştırma hizmeti ile 650 tane sokak köpeğini kısırlaştırdı. Böylece 2014 yılında toplamda 2 bin 26 sokak köpeğine, tedavi, rehabilite ve kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Aşı çalışmaları

Hayvanların sağlığının yanı sıra, insan sağlığı açısından risk oluşturulmaması için de çalışmalarını sürdüren Veteriner Şube Müdürlüğü, sahipli ve sahipsiz toplam 1177 adet hayvana kuduz aşısı yaptı.

Mikroçip uygulaması başlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarının kayıt altına alınması için mikroçip uygulamasına geçti. Mikroçip uygulamasıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın YARBİS Veri Tabanı Sistemi’ne hayvan kayıtları yapılmaya başlandı.

Personele eğitim seminerleri

Hayvanlara eziyet etmeden, gerektiği şekilde müdahale edilmesi için Büyükşehir Belediyesi personeli ile ev ve süs hayvanı satan işyeri sahiplerine yönelik eğitim seminerleri de veren Büyükşehir Belediyesi, bu seminerlerde başarılı olanlara sertifika veriyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber