Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Aralık 2014 - 14:48 Yorum: 0

18 Aralık Dünya Arapça Günü

Mardin Artuklu Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Ahmet Abdülhadioğlu, 18 Aralık Dünya Arapça Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

18 Aralık Dünya Arapça Günü

MARDİN (AA) - Mardin Artuklu Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Ahmet Abdülhadioğlu, 18 Aralık Dünya Arapça Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Abdülhadioğlu, Arapça'nın İslam aleminin kültür ve medeniyet mirasının dili olması bakımından yeni nesiller tarafından öğrenilmesi kaçınılmaz bir dil olmasının yanı sıra Birleşmiş Milletler'in 6 resmi dilinden biri olduğunu belirtti.

Arapça'nın, günümüz itibariyle sadece dini terminolojide değil, sanat, kültür, edebiyat, medya, emniyet, turizm ve sağlık gibi birçok sektörde de en çok aranan temel diller arasında bulunduğunu ifade eden Abdülhadioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"UNESCO Yürütme Kurulunda, 08 Ekim 2012 tarihinde alınan karar gereği bütün dünyada ilan edilen 18 Aralık Dünya Arapça Gününü bu yıl 3. kez kutlamanın heyecanını yaşamaktayız. Bilindiği üzere artık Arapça, çoğunluğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yaşayan yaklaşık 450 milyon kişi tarafından konuşulan bir dil olup Birleşmiş Milletlerin 6 resmi dilinden biridir."

Abdülhadioğlu, yaptıkları çalışmaların Arapça alanında Türkiye'de de günden güne daha büyük talep ve ihtiyaçlarla karşılaşıldığını gösterdiğini kaydetti.

Arapçanın, Türkiye’de öğretilmesi ve öğretiminin geliştirilmesi adına Mardin Artuklu Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak çok büyük gayret sarf ettiklerini belirten Abdülhadioğlu, şunları kaydetti:

"Dini enformasyondan ticari gerekçelere, siyasi stratejik yapıdan sınır komşularımızla daha yoğun iletişim kurmaya kadar pek çok farklı gerekçe ile Arapça eğitimleri çok daha ciddi ihtiyaçlarla talep ve teşvik edilmektedir. 18 Aralık Dünya Arapça Gününün Türk kamuoyuna duyurulması ve Arapçanın daha yaygın bir şekilde gündeme gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Aralık Dünya Arapça Gününün, Arapça eğitim öğretimi adına ülkemiz genelinde hayırlı ve kapsamlı sonuçlara vesile olmasını ümit ederiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber