Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 11:08 Yorum: 0

"18 Mart Asrın Şehitlerini Anma" konferansı düzenlendi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde "18 Mart Asrın Şehitlerini Anma" konferansı düzenlendi.Genç Memur-Sen Kırklareli İl Başkanlığı, Kırklareli Üniversitesi Fikir ve Kültür Kulübü ile Genç...

'18 Mart Asrın Şehitlerini Anma' konferansı düzenlendi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde "18 Mart Asrın Şehitlerini Anma" konferansı düzenlendi.

Genç Memur-Sen Kırklareli İl Başkanlığı, Kırklareli Üniversitesi Fikir ve Kültür Kulübü ile Genç Araştırmacılar ve İnovasyon Kulübü'nce Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Genç Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Alpaslan Koç, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Türk ulusunun unutmaması gereken bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Türk milletinin vatanına olan düşkünlüğünün 100 yıl önce yapılan Çanakkale Savaşı ile dünyaya gösterildiğini belirten Koç, şöyle konuştu:

"100 yıl önce ecdadımız atalarımız canlarını vererek kanlarıyla bu toprakları 'Çanakkale geçilmez' diyerek bizlere emanet etmişlerdir.  Çanakkale Savaşı bizlere özgürlüğü açan yollardan biridir. Türk milletinin vatanına düşkünlüğü bu zafer ile gözler önüne serilmiştir. 100 yıl önce kazanılan Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun unutmaması gereken dönüm noktasıdır. Gençlerimiz Çanakkale'nin ruhunu her an, her saniye yüreklerinde yaşayarak Çanakkale'yi korumaya ve yüceltmeye devam edecektir." 

Kırklareli Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Raşit Gündoğdu ise Türk milletinin şanlı bir tarihi olduğunu vurguladı.

Çanakkale Savaşı'nın da şanlı tarihte büyük bir yer kapladığını anlatan Gündoğdu, "Çanakkale Savaşı, sadece tarih kitaplarında yer alacak bir savaş değildir. Çanakkale Savaşı'nı her an anlatmamız, orada günün koşulları ile kazanılan zaferi anlamamız lazım. Türk milletinin şanlı bir tarihidir bu" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber