Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: "18 Mart 1915'de ulusumuz kahramanlık destanı yazmıştır"

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Türk ulusunun 18 Mart 1915'de kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

Delican, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, bugünün güçlü ve donanımlı işgalci devletlerin ordularına karşı ulusun iman ve vatan sevgisi içinde canları uğruna verdiği büyük bir mücadele olduğunu dile getirdi.

Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lider önderliğinde cumhuriyetin kuruluşunun yolunu açtığını ifade eden Delican, açıklamada şunları kaydetti:

"18 Mart 1915'de ulusumuz kahramanlık destanı yazmıştır. Türk Milleti bu zaferle tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını 'Çanakkale geçilmez' diyerek açık bir şekilde vermiştir.

Kutsal vatan topraklarımızın korunması ve şanlı bayrağımızın semalarımızda dalgalanması için kahraman Mehmetçiğimizin vermiş olduğu mücadeleyi ulus olarak idrak edip gelecek nesillerimize bu bilinci aynı ruhla aktarmayı, güzel vatanımızı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir görev olarak üstlenmeliyiz. Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılında ulusumuzun bu gururlu ve onurlu günün kutluyor kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber