Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 19:13 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü nede

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Deniz Zaferi'nin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Şahin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerin, "Çanakkale Geçilmez" nidasıyla tarihin akışını değiştirdiğini, tarihe yeni bir yön tayin ettiğini vurguladı. Çanakkale Deniz Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen milletin küllerinden yeniden doğuşuna vesile olduğunu, İstiklal Mücadelesi için de umut ışığı olduğunu aktaran Şahin, şu ifadelere yer verdi:

"20. Yüzyıl başlarında, Çanakkale'de bu milletin yedi düvele dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiği destansı, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesi, dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olmuştur.  1915 Çanakkale Zaferi, bu milletin milli ve manevi değerleriyle, kurduğu köklü ve güçlü medeniyetinin, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe uzanışının sembolüdür. Çanakkale, bastığımız yerlerin topraktan öte, binlerce insanın cesaretiyle, gücüyle ve azmiyle nasıl vatan toprağına dönüştüğünü bizlere anlatan destansı bir zaferdir. Aziz ecdadımızın kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her karış toprağı nice kahramanlık destanlarını haykırmaktadır."

Tarihin her bir sayfasının Çanakkale kahramanlarının şan ve şerefini anlattığını bildiren Şahin, bu toprakların, okul sıralarını bırakıp cepheye koşan gencecik evlatları hatırlattığına işaret etti.

Şahin, şunları kaydetti:

 "Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Böyle bir geçmişin varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yad ediyor, 100 yıl önce bu topraklarda tarih yazan ecdadımızı ve bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum."

- GSO Başkanı Konukoğlu'nun mesajı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıl Dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Konukoğlu, yayımladığı mesajında, milli mücadele ruhunun meşalesinin yakıldığı ve milletin vatanı, hürriyetini ve istiklalini korumak için cesaret dolu mücadele sergilediği Çanakkale savaşlarının tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birisi olduğunu vurguladı.

Çanakkale'de Türk askerinin, dünyanın en güçlü zırhlıları ve en modern harp silahlarına sahip ülkelerin ordularına karşı Kuvayi Milliye ruhu ile savaştığını belirten Konukoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Bu savaş, ordular arasındaki güç farkına rağmen azmin, inancın, milli manevi duyguların galip gelmesinin adıdır. Ecdadımız, bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bırakmıştır. Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal adıyla birlikte Türklerin yurtseverliğini, kahramanlığını, direnişini destanlaştıran bir abide olarak tarihe geçmiştir. Başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, güzel vatanımız için canlarını feda etmekten kaçınmayan şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum."

Geçmişten aldıkları güçle daha kalkınmış, çağdaş ve modern bir Türkiye için fedakarca çalıştıklarına vurgu yapan Konukoğlu, "Bizi biz yapan milli değerlerimize sahip çıkarak, Çanakkale ruhunu yaşatarak, birlik beraberlik içerisinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağız. Bunu başardığımız takdirde geleceğimize güvenle bakabilir ve bu vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizin ruhlarını şad etmiş oluruz" diyerek mesajını tamamladı.

- GAOSB Başkanı Nakıboğlu'nun mesajı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Nakıboğlu, mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası ve Türk ulusunun yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti. 

 

Deniz zaferinin kara savaşlarında başarıya ulaşılmasına da katkı sağladığını vurgu yapan Nakıboğlu, mesajında şunları bildirdi:

"18 Mart 1915 tarihinde zaferle sonuçlanan Çanakkale Deniz Savaşları, daha sonra gerçekleşen kara savaşlarının da başarıya ulaşmasında çok önemli bir etken olmuştur. Çanakkale Zaferi tarihte eşine az rastlanır bir direnişin ve azmin sergilendiği gerçek bir destandır. Ülkemizin bugün ulaştığı noktada en büyük pay şüphesiz canlarıyla mallarıyla bağımsızlık için savaşan aziz şehitlerimizindir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber