Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

MHP Çorum İl Başkanı Çetin: "Çanakkale Zaferi, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önsözü olmuştur"

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

ÇORUM (AA) - MHP Çorum İl Başkanı Bekir Çetin, "Çanakkale Zaferi, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önsözü olmuştur" dedi.

Çetin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'yi Çanakkale yapanın gelenleri karşılayan asil ruh olduğunu belirtti.

"Çanakkale'yi üç kelimeyle anlatsak; geldiler, gördüler ve döndüler olur" ifadelerini kullanan Çetin, mesajında şunları kaydetti:

"Çanakkale, yokluğun varlığı yendiğinin kanıtıdır. Çanakkale Zaferi, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önsözü olmuştur. 215 okkalık mermiyi üç kez kaldırarak namlunun ucuna süren Seyit Onbaşı'sıyla, anaların kına yakarak vatana kurban olsun diye gönderdikleri yiğitleriyle ölümsüzleşen Çanakkale Zaferi, yaktığı meşalesiyle, Kurtuluş Savaşımızın da yolunu aydınlatmıştır. Çanakkale Zaferi, büyük Türk milletine, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Her santim toprağına gereken bedeller ödenmiş vatan toprağımız, bizlere bir miras değil ancak kutsal bir emanettir. Çünkü vatan toprağı sadece bizim değil bu uğurda canını vermiş tüm insanların ortak paydasıdır. Ecdadımızın bize verdiği bu emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Dört bir yanımızın hür varlığımıza kasteden düşmanlarla çevrili olduğu bugünlerde birlik ve beraberliğimizi  muhafaza etmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır."

Çetin, "Bu vesile ile Türk milletinin Çanakkale Zaferi'ni bir kez daha kutluyor, vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize; emanetlerine sahip çıkacağımıza dair Milliyetçi Hareket Partisi olarak söz veriyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber