Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 14:03 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

SİİRT (AA) - Siirt'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında "100 Yıllık Bir Destan: Çanakkale" konulu panel düzenlendi.Siirt...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

SİİRT (AA) - Siirt'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında "100 Yıllık Bir Destan: Çanakkale" konulu panel düzenlendi.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesinde düzenlenen ve moderatörlüğünü Siirt Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Şerif Demir'in yaptığı panelde, SİÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulnasır Yiner, Siirt'in cephede verdiği şehit sayısı, Gazi Üniversitesi Öğretim yesi Doç. Dr. Mehmet Ali Çakmak, "Çanakkale'de Neler Oldu?", Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahri Ata, Çanakkale Savaşının askeri, siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel sonuçları ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Cansız, Seyit Onbaşı, Lütfi Bey, Kınalı Hasan, Norfolk Taburu, Yahya Çavuş konularında birer sunum yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz, katılımcılara birer plaket verdi.

Panele, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, SİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu ve SİÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber