Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel: "Çanakkale milletimizin diriliş mücadelesidir"

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Çanakkale Zaferi'nin, milletin diriliş mücadelesi olduğunu kaydetti.

Yüksel, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin Çanakkale'de, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakarlık ve cesaret dolu mücadele sergilediğini vurguladı.

Çanakkale'nin tarihe sığmayacak kadar büyük bir destan olduğunu vurgulayan Yüksel, mesajında şu görüşlerine yer verdi:

"Çanakkale, milletimizin diriliş mücadelesidir. İnsanüstü bir mücadele sonucu, gerek deniz gerek kara savaşlarında elde edilen zaferler, milletimizin gerçek kudretini, yeteneğini, manevi gücünü, bağlılığını ve bağımsızlığını, onurunu, vatanını, bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir.

Farklı milletlere mensup insanların koyun koyuna yattığı Çanakkale aynı zamanda, barışın anlam ve değerini tüm insanlığa anlatan bir ibret abidesidir. Çanakkale Zaferi, milletimizi bugünlere ulaştıran şanlı yürüyüşün yolunu açarken, içinden geçilen zor dönemde insanımıza moral ve güven kazandırmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de kara savaşlarının zaferle neticelenmesinde oynadığı rol ile tarihe geçmiştir. Şanlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzu, Çanakkale Zaferi’ni ve diğer büyük zaferleri bizlere armağan eden bu asil milletin torunları olarak ne kadar övünsek azdır."

Yüksel, Çanakkale'de verilen mücadelenin bin yıllık kardeşliğin en açık kanıtı olduğuna işaret ederek, "Parlak geçmişimizin de işaret ettiği gibi, Türkiye'yi çok daha güzel yarınların beklediğine yürekten inanıyorum. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber