Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

İzmir, Denizli ve Manisa'daki resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri mesajlar yayımladı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

İZMİR (AA) - İzmir, Denizli ve Manisa'daki resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle mesajlar yayımladı. 

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, "Çanakkale Zaferi"nin Türk milletine zincir vurmak isteyen emperyalist güçlere karşı Türk milletinin kükremiş sel misali göğsünü siper ederek bağımsızlığı uğruna inançla, cesaretle şahlanışının destanı olduğunu vurguladı.

Toprak, vatan, bayrak ve millet sevgisinin ebediyete kadar korunacağına işaret eden Vali Kocatepe, şunları kaydetti:

"Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Milletimiz, bugünleri şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzun idraki içinde asla onları unutmamış, unutmayacaktır. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe, muasır medeniyete taşımak için çalışıyoruz."

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin dünya tarihine kazıdığı bağımsızlık destanı olduğuna dikkati çekti.

- Manisa 

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Çanakkale Zaferi'nin Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, şehitlerin hatırasının bir bayrak gibi yaşatılacağına işaret etti. 

Çanakkale'yi hatırlamanın bir arada yaşama arzusunun can suyu olduğunun altını çizen Vali Bektaş, mesajında şunları kaydetti:

"Vatan diye bize emanet edilen bu kutlu coğrafyanın bedelini bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Çanakkale, milletimizin 'Büyük Millet' olduğu gerçeğinin tarihe kanla, şanla yazıldığı yerdir, zamandır. Dünya ülkelerinin yarısının tarihi 100 yılı bulmazken, 100 yaşındaki Çanakkale Zaferi, büyük milletimizin bin yıllara dayanan tarihi içinde bir şereftir. Çanakkale’nin mesajını, anlamını, bedelini, ruhunu iyi anlamak ve anlatmak milli bir görevdir."

- İzmir 

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, mesajında, büyük zaferin yüzlerce yıl sonra bile hatırlanacağını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"18 Mart 1915’de Çanakkale’de Türk ordusunun kazandığı zafer, üzerinden değil yüz yıl, yüzlerce yıl geçse bile tarihin yazdığı en büyük zaferlerden ve en görkemli kahramanlık destanlarından birisi olarak kutlanmaya ve anılmaya devam edecektir. Dünyanın en güçlü ordularına, en yeni silahlarına ve büyük ekonomik imkanlara sahip ülkelerin bir araya gelerek, akıllarınca güçlü bir direnişle bile karşılaşmadan kazanabileceklerini düşündükleri savaş o ülkelerin tarihleri boyunca unutamayacakları bir hüsran ve yenilgiyle sonuçlanmıştır."

Çanakkale'de yaşananların Türk insanını tüm dünyaya bir kez daha tanıttığına dikkati çeken Serter, açıklamasında "Bu zaferden sonra herkes bir kez daha anlamıştır ki Türk insanı canını verir, toprağından bir karış bile vermez. Türk insanı canını verir, bayrağını indirmez. Bu millet için şehit düşen her Türk, bu milletin gönlündeki en değerli insandır. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya devam ederken, başta Çanakkale Zaferini bize yaşatmış olan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi, Şehitler gününde saygı, rahmet ve minnetle anıyor, onlara layık olacağımıza söz verirken, Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber