Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale'de büyük bir fedakarlık örneği sergilendiği ve Türk milletinin yok olmadan var oluşa geçişinde önemli bir kahramanlık destanı yazıldığını bildirdi.

Gürkan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 18 Mart'ın gurur günlerinden biri olduğunu belirtti.

Tarihe altın harflerle kazılan bir zaferin gururunun yaşandığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de büyük bir fedakarlık örneği sergilendi ve milletimizin yok olmadan var oluşa geçişinde önemli bir kahramanlık destanı yazıldı. O günlerin zorluğunu, sancılarını ve canları pahasına çıplak ayaklarıyla, yokluk içinde millet olabilme, birlik olabilme fedakarlıklarıyla bir ulusu bugünlere taşıyan atalarımızın evlatları olarak bugünkü gururumuz tarifsizdir. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünü kutlar, vatanımızı vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum.” dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber