Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 17:33 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Afyonkarahisar Valisi Güner:

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Çanakkale destanının ölümsüz kahramanlarının Türk milletinin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtladıklarını bildirdi.

Güner, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutlamanın ve kutsal vatan için canlarını sakınmadan feda eden şehitlerin "Şehitler Günü"nü idrak etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşamakta olduğumuzu kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin, muhteşem mücadeleyle destanlaşmış, eşine az rastlanır, anlamlı bir kahramanlık destanı ve tarihi dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Güner, şöyle devam etti:

"Bir milletin verdiği mücadeleyle, 'Çanakkale geçilmez' sözünü tarihe kazımış ve tarihin akışını değiştirdiği bir zaferdir. Bu zafer aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Bu zaferle birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığı bütün dünyaya ilan edilmiştir. Çanakkale Destanının ölümsüz kahramanları; Türk milletinin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür  ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Vatanımızı ve bağımsızlığımızı, aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber