Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Konya Valisi Erol:

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KONYA (AA) - Konya Valisi Muammer Erol, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazıldığı özel ve istisna bir zaman dilimi olduğunu bildirdi.

Erol, mesajında, Türk milletinin tarih boyunca gurur kaynağı olarak büyük zaferlere imza attığını belirtti.

Hür ve bağımsız yaşamanın aziz şehit ve gazilerin eşsiz fedakarlıklarıyla oluştuğunu vurgulayan Erol, şunları kaydetti:

"Büyük Türk milleti onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur. Bu zaferi yaşatan Çanakkale ruhunu da gelecek nesillere aktarmak, bu ruhu her zaman canlı tutmak bizim en önemli görevlerimizden ve sorumluluklarımızdan. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazıldığı özel ve istisna bir zaman dilimidir."

Erol mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitleri rahmet, minnet ve dualarla yad ettiğini, değerli aileleri ve kahraman gazilere şükranlarını sunduğunu belirtti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber