Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 18:18 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

NEÜ Rektörü Şeker, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şeker, mesajında, zaferin gurur ve hüznü bir arada yaşattığını ifade ederek, şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Vatanını ve bayrağını canı pahasına koruyarak şehit veya gazi olan, ismi bugün bilinen veya bilinmeyen tüm kahramanların anısını bugünkü nesillere doğru anlatmanın gayreti içinde olacaklarını belirten Şeker, şunları kaydetti:

"Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır. Çanakkale Savaşı tarihe silinmez izler bırakmıştır. Milletimizin kaderini derinden etkilemiştir. Bu anlamlı günler, bizlere bugünlere ulaşmak ödenen büyük bedelleri ve ecdadımızın kıymetini bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. İnsan yetiştiren bir kurum olarak üniversitemiz şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiş, yeni nesillere de öğretmeyi hedeflemiştir. Ayrıca milletimiz de yazılan destanı asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bizler de, tarihiyle övünen nesiller yetiştirerek, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği parlak yarınlara mutlaka taşıyacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber