Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 11:03 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Karabük'te tören düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KARABÜK (AA) - Karabük'te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. 

Karabük Şehitliği Anıt'ında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okundu. 

Şehitlere saygı atışının yapılığı törende Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetim Derneği tarafından anıta çelenk sunuldu. 

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, yaptığı konuşmada, böyle törenlerin geçmişte yaşananların gençlere öğretilmesinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. 

İnsanoğlunun tarihte pek değişmediğini belirten Alimoğlu, " Öncesinden haberi olmayanlar sonra ne yapacaklarını bilemiyor. Bunun için bizden önce neler yaşanmış bilmemiz lazım. İstiklal Marşı'mızda ' Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı' yazıyor. Dolaştığımız toprak, öyle bedava bir toprak değil. Bu zaferlerimizin kazanılmasında emeği geçen başta Büyük Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Zaferimiz kutlu olsun."

Tören, Şehitlik Anıt'ına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber