Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Antalya'da Uncalı Şehitliği'nde düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

ANTALYA (AA) - Antalya'da, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı ve Şehitler Günü dolayısıyla Uncalı Şehitliği'nde tören düzenlendi. 

Törende, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Şehit Aileleri ve Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği tarafından anıta çelenk sunuldu. 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada saygı atışı gerçekleştirildi. 

Törende konuşan Yarbay Türker Tayyar, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 100'üncü yılını kutlamanın, kutsal vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri anmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

Çanakkale zaferinin özellikle genç nesillere iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Tayyar, "Çanakkale zaferi, dünya tarihinin bir dönem noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici rol oynadığı, Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur" dedi. 

Vali Muammer Türker, şehitlik özel defterini imzaladı. İl Müftüsü Osman Artan'ın dua etmesinin ardından Vali Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can ve katılımcılar, şehit mezarlarını ve yakınlarını ziyaret etti. 

- Mezar taşını öpmeye geldi

Törende mezarları başında bulunan şehit yakınları duygulu anlar yaşadı. 19 yıl önce Bingöl'de şehit düşen Jandarma Tabip Asteğmen Atilla Nizam'ın mezar taşını sık sık öpen anne Sabriye Nizam, dikkat çekti. 

Oğlunun mezar taşına sarılan Nizam, "Oğlum, seni her gün uyandığında öperdim. Bir gün öpmesem 'Anne bugün beni öpmedin' diye kızardın. Şimdi de mezar taşını öpüyorum" ifadesini kullandı.

Sabriye Nizam, tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber