Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenliyor.Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde,...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenliyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde, Kahraman Tazeoğlu ve İbrahim Sadri’nin yazdığı, Murat Demirkıranlardan’ın yönettiği "Eğer Yarın Olursa" adlı tiyatro sahnelendi.

Tazeoğlu’nun şiirleri ve sunumu eşliğinde gerçekleşen oyunda, Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen Mehmetçiklerin birbirlerine kenetlenerek verdiği mücadele anlatıldı. Büyük ilgi gören oyun, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

- "Benim Adım Çanakkale" oyunu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Konya’nın tüm ilçelerinde "Benim Adım Çanakkale" isimli tiyatro oyununu sahneliyor. 11 Mart’ta başlayan, 24 Mart’a kadar devam edecek programlarda Çanakkale’de ecdadın yaptığı fedakarlıklar ve cephe gerisinde yaşananlar anlatılıyor.

Yine etkinlikler kapsamında Konya’nın çeşitli ilçelerinden öğrencileri Konya’ya getiren Büyükşehir Belediyesi, gençlerdeki Çanakkale ve vatan sevgisini geliştirmek için İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ile tarihi mekanlara geziler düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Salı günü de Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde tarihçi Talha Uğurluel’in katılımıyla "100. Yılında Çanakkale" isimli konferans düzenleyecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber