Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Malatya'da bin 500 öğrenci, "Son Mektup" filmini izledi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

MALATYA (AA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Malatya'da düzenlenen etkinlikle bin 500 öğrenci "Son Mektup" filmini izledi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle Battalgazi Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, öğrenciler İnönü Kapalı Çarşı üzerinde biraraya geldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Kılıç ve Battalgazi Belediye Başkan vekili Zafer Kırçuval'ın da katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan Kılıç, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamanın onuru ve gururunun yaşandığını belirterek, bu önemli günde öğrencilerle birlikte Çanakkale Zaferi’ni konu alan “Son Mektup” filmini izleyeceklerini söyledi.

Kırçuval da Çanakkale Zaferi’nin eşsiz bir zafer olduğunu, büyük zaferin 100. yıldönümünü büyük bir onurla kutladıklarını söyledi. Kırçuval, “Tam 100 yıl. İnsan hayatı için çok uzun, tarih kronolojisi için ise kısa sayılabilecek bir süre önce yaşanan ama izleri sonsuza kadar silinmeyecek bir zaferin yıldönümü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Anmak üzere toplandığımız Çanakkale Zaferi Şehitler Günü, Türk Milleti’nin ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılmıştır" dedi. 

Konuşmaların ardından katılımcılar ve bin 500 öğrenci, Yeşil Sinema'ya geçerek “Son Mektup” filmini izledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber