Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

CÜ Rektörü Kocacık ve Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hastaoğlu mesaj yayımladı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocacık mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk askerinin vatan sevgisini ortaya koyduğu bir destan olduğunu belirtti. 

Kahraman Türk askerinin dünya tarihine geçen başarısını zaferle taçlandırdığını, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde verdiğini kaydeden Kocacık, "Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak ediyoruz. Bu vesileyle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı. 

- Hastaoğlu'nun mesajı

Hastaoğlu da Türk Milleti'nin "Çanakkale Geçilmez" diyerek bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya kanıtladığını vurguladı. 

Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milleti tarafından dünya tarihine kazınan bağımsızlık destanı olduğunu kaydeden Hastaoğlu, "Çanakkale Zaferi, o güne kadar tarihin tanık olmadığı, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, iman, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğumuz ve dünya tarihine adımızı altın harflerle yazdırdığımız onurlu bir kahramanlık mücadelesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber