Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KARS (AA) - Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Karaçanta, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KARS (AA) - Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaçanta, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde büyük önem arz ettiğini belirterek, söz konusu zaferle dünya tarihinde bir dönüm noktası yaşandığını, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesinin tutuşturulduğu bir destan olarak zihinlerde yer ettiğini belirten Karaçanta, mesajında şunlara yer verdi:

"Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, Türk milleti için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale, bu vatanın canlar pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en önemli örneklerinden birini oluşturmaktadır. Yaklaşık bir asır önce, sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale'ye gelenler, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır. Çanakkale, milletimizin hangi şart olursa olsun esaret ve dayatmaya asla boyun eğmeyeceğinin ispatıdır. 18 Mart 1915'te başlatılan onurlu direnişimiz, 1921'de İnönü Muharebeleriyle makus tarihimizi değiştirmiştir. Bu çerçevede millet olarak, nerelerden nerelere geldiğimizi doğru gözlemleyip, tarihten dersler alarak geleceğimizi kurmalıyız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber