Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Bursa'da tören yapıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

BURSA (AA) - Bursa'da, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı ve Şehitler Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Heykel semtindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin ardından Tayyare Kültür Merkezi'ne geçildi.

Vali Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, daire müdürleri, askeri öğrenciler, şehit yakınları ve vatandaşların katıldığı etkinlik, "Ben Şehidim" adlı video gösterimiyle başladı.

Hava Üsteğmen Rüstem Kılıç'ın konuşmasından sonra "Geldiler, Gördüler, Döndüler" adlı anlatı sunuldu. Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği "Kahramanlık Türküleri" ile devam eden programda, yine öğrencilerin sahnelediği "Vatan Toprağını Yar Bilenler" adlı tiyatro oyunu sunuldu.

Protokol üyeleri ve şehit yakınları, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona eren programın ardından Pınarbaşı Şehitliği'ni ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber