Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Mart 2015 - 13:28 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Burdur Şehitliği'nde tören düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

BURDUR (AA) - Burdur'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. 

Burdur Şehitliği'nde düzenlenen tören Şehitlik Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışı ile başladı.

Şehitlik Özel Defteri'nde Vali Hasan Kürklü imzalı yazıyı okuyan Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, şunları kaydetti:

"Bizleri bugünlere eriştiren, canlarını vatanımız uğruna feda eden aziz şehitlerimiz; sizler bu vatan için, ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması uğrunda canınızı hiç tereddüt etmeden seve seve verdiniz. Bu eşsiz fedakarlığınız yüce milletimiz tarafından ebediyen unutulmayacaktır. Aziz şehitlerimiz kahramanlık destanlarımızı nesilden nesile aktararak bizlere bıraktığınız bu emaneti aynı şuur ve inanç ile sonsuza kadar yaşatmanın kararlılığı içerisindeyiz. Sizlerin emaneti olan bu vatan toprakları gerektiğinde aynı fedakarlığı yapmaya hazır bizlere emanettir. Sizleri rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

Törende Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitlerin mezarlarına çiçek konuldu.

Cumhuriyet Anadolu Lisesinin, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu'nda hazırladığı programda da Kur'an-ı Kerim okundu, Çanakkale Savaşı konulu slayt gösterisi sunuldu ve öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber