Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 13:43 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da tören düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

ADANA (AA) - Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Adana Asri Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen tören, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ile Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Melahat Ongun, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde çok büyük bedeller ödendiğini söyledi.

Ongun, ''Bugün de aynı bedelleri ödemeye hazırız. Yeter ki vatan sağolsun, vatanımıza uzanan eller kırılsın'' dedi.

Şehit kızı Zeynep Sude Göksal'ın okuduğu ''Bayrak'' şiiri, törendekileri duygulandırdı.

Vali Mustafa Büyük, şehitlik özel defterini imzaladı, İl Müftüsü Arif Gökçe, şehitler için dua okudu. Duanın ardında protokol üyeleri, şehitlikteki mezarlara karanfil bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti.

Törene şehit yakınları, gaziler, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, belediye başkanları, kurum müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Nusret Mayın Gemisi'ndeki tören

Nusret Mayın Gemisi'nin bulunduğu Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çanakkale Zaferi Kültür Parkı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tarsus Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Ahmet Pek, konuşmasında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu zaferin tarihin akışını değiştirdiğini, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanını yansıttığını ifade etti.

Konuşmanın ardından Tarsus Müftüsü Hayri Erenay dua okudu. Tören, geminin gezilmesiyle sona erdi.

Mersin'deki törende ise Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Şehitliği'ndeki anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve tören mangası saygı atışı yaptı.

Şehitlik özel defterini imzalayan Çakacak, protokol üyeleriyle mezarlara karanfil bırakıp dua okudu, şehit aileleriyle sohbet etti.

- Hatay

Hatay'da Antakya Şehitliği'nde düzenlenen törende, Vali Ercan Topaca, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Şehit Aileleri Derneği temsilcileri Şehitlik Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışının ardından Vali Topaca, şehitlik özel defterini imzaladı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali İhsan Uludağ, daire müdürleri, şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı tören, mezarların ziyaret edilmesiyle sona erdi.

- Osmaniye

Osmaniye'de Garnizon Şehitliği'ndeki tören, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının anıta çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışının ardından Vali Kerem Al, şehitlik özel defterini imzaladı.

İl Müftüsü Ramazan Çortul'un yaptığı duadan sonra Vali Al, Garnizon Komutanı Albay Şefik Atak ve Belediye Başkanı Kadir Kara, mezarlara çiçek bıraktı.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, kamu kurumlarının müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber