Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Balıkesir ilçelerinde kutlamalar gerçekleşti

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

BALIKESİR (AA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Balıkesir ilçelerinde çeşitli törenler yapıldı.

- Sındırgı

Sındırgı Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar şehitlik ziyareti ile devam etti.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde devam eden bölümünde ise günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Oratoryo ve sinevizyon gösterisinin ardından hafta dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törenlere İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Jan. Bnbş. Soner Akınsoy, Belediye Başkan Vekili Hasan Daşkafa, İlçe Emniyet Müdürü Barış Çolak, daire amirleri, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Manyas

Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra törene Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Manyas Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programla devam edildi. Okul öğretmenlerinden Zeynep Kaplan Erdoğan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, Çanakkale Zaferi ve Manyaslı şehitlerin video gösterimi sunuldu ve öğrenciler tarafından "Şehitler Günü" adlı oyun sahnelendi.

Anma programına Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Yzb.İsmet Kürşat Karademir, Belediye Başkanı Tancan Barçin, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, daire amirleri, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

- Bandırma

 Garnizon Şehitliği'nde, çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajının okunmasıyla devam etti.

Günü anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hava Pilot Üsteğmen Onur Bozdağ, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamalarının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Konuşmasında Çanakkale Savaşlarına değinen Bozdağ, "18 Mart 1915  Türk tarihinde bir askeri harekatın başarılı olmanın yanında inanç azim ve birlikte örülmüş bir destanın  yaradılış tarihidir. Çanakkale Savaşı Türk evlatlarının inançla, imanla kol kola göğüs göğse sergiledikleri bir varoluş mücadelesidir" dedi.

Konuşmanın ardından şehitler için dua edildi, şehitlikteki mezarlara çiçekler koydu.

Törene Kaymakam Ali Mantı,  6 Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Murat Suat Semiz, Belediye Başkanı Dursun Mirza, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

- Ayvalık

 Tören, Garnizon Şehitliği'ne, çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Jandarma Teğmen Hüseyin Doğuş Coşkun tarafından günün anlam ve önemine ait bir konuşma yapıldı ve törenin devamındaki programlar için  İsmet İnönü Kültür Merkezine geçildi.

Kültürmerkezi'nde Ayvalık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Zaferi konulu sunum yaptı ve ardından şehitlikler ziyaret edildi. Ayvalık Müftülüğü tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Etkinliklere, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova, daire amirleri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kepsut

Kepsut Cumhuriyet meydanında düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kutlamalar kapsamında Anadolu Lisesi'nin konferans solonuna geçildi. Öğrenciler şiirler okudu ve oratoryo gösterisinde bulundu.

Törene, Kaymakam Hacı Asım Akgül, Garnizon Komutanı Anıl Kosalı,  Belediye Başkanı İsmail Cankul ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber