Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Aksaray'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

 AKSARAY (AA) - Aksaray'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Aksaray Şehitliği’nde gerçekleştirilen tören, anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, törende yaptığı konuşmada, canlarını hiç düşünmeden feda aden Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Kendilerine bırakılan bu mükaddes toprakları korumanın en temel görevleri olduğunu dile getiren Ataklı, "Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda, barış ve huzur içerisinde yaşadığımız için sizlere minnettarız" dedi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay katıldı.

Öte yandan, Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıfında öğrenim gören 2'si erkek 16 kız öğrenci, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle okullarında, şehitlerin isimleri ve yaşlarının yazılı olduğu siyah kıyafetler tasarladı. 

Bu kıyafetleri, bir gün boyunca okul içi ve dışında giyecek olan sağlık lisesi öğrencileri, bu sayede Çanakkale Zaferi'nin önemine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Öğrencilerden Naciye Doğan, yaptığı açıklamada, Çanakkale'de şehit olanları anmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelerek 18 kıyafet tasarladıklarını aktaran Doğan, "Kıyafetlerimizi, sınıfta uzun süren bir çalışma neticesinde yaptık. Bu yaptığımız kıyafetleri, gün boyunca okul içinde ve dışında giyeceğiz. Gurur ve sevinçle kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, ölümleriyle bile yıllar ötesine ders almayı başarmış Çanakkale Şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber