Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Büyükşehir Belediyesi tarafından Vasıf Çınar Meydanı'nda "100. Yılında Çanakkale" sergisi açıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında 100. Yılında Çanakkale" isimli bir sergi açtı.

Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından farklı detaylar ve özel fotoğraflarla hazırlanan sergi, Vasıf Çınar Meydanı’nda açıldı.

Açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ile bazı ilçe belediyesi başkanları da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sergi gezildi.

Sokak Sanatçıları Atölyesi,  Kurtuluş Savaşı’nın sembol fotoğrafından olan "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık" fotoğrafındaki sahneyi canlı heykellerle yansıttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu sanatçısı Öznur Korkmaz da sazı ile Çanakkale türkülerini seslendirdi.

Çanakkale Savaşı'nda Mehmetçiğin 10 ay boyunca sürdürdüğü destansı mücadeleyi bilgi, belge ve fotoğraflarla anlatan 64 panoluk sergi, 27 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber