Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli ''Çanakkale Savaşları ve Şehitlerimiz'' konferansı düzenlendi.Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Müftü...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli ''Çanakkale Savaşları ve Şehitlerimiz'' konferansı düzenlendi.

Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Müftü İsmail Bayrak, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Bayrak, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardında yaptığı konuşmada, Çanakkale Şavaşı'nın dünya tarihinin en önemli savunma savaşlarından biri olduğunu söyledi.

Dünyada kendini yenilmez sananların Çanakkale'de yenildiğini belirten Bayrak, şöyle konuştu: "Çanakkale yeniden dirilişin, yeniden şahlanışın yeridir. Çanakkale Allah için ezanların susturulmadığı, vatan için bayrağının indirilmediği, Türk ulusunun korunduğu yerdir. Çanakkale Türk ulusunun bir destanıdır. Savaşlarda birçok mucize ile karşılaşılmış. Düşmanlar, o mucizeler karşısında 'sanki gökten askerler iniyor' diye söylemişler. Böyle bir yerdir Çanakkale. Her metre karesinde onlarca şehit verdiğimiz Çanakkale Savaşları'nı iyi bilmemiz ve anlamamız gerekiyor.''

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Raşit Gündoğdu ise Çanakkale Savaşı'nın ülke tarihinde büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, ''Bazı savaşlar vardır, ölen olur öldüren olur sadece tarih kitaplarında yer alır. Bazı savaşlar vardır destan olur, geçmişte büyük bir öneme sahip olur dilden dile anlatılır. İşte Çanakkale Savaşı'da böyle bir destandır'' şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber