Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

CÜDER, öğrencilere hoşaf dağıttı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

SİVAS (AA) -  Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği (CÜDER), 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde öğrencilere hoşaf dağıttı. 

Üniversite yerleşkesi içerisindeki Merkezi Kafeterya önünde toplanan öğrenciler adına basın açıklaması metnini okuyan CÜDER Başkanı Enes Gökçek, "Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu var oluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuştur" dedi. 

Çanakkale Zaferi'nin, milletin en zor zamanında imanını ortaya koyup canla başla mücadele ettiği bir dönemde kazanıldığını dile getiren Gökçek, "Çanakkale, şahadet şerbetini içmeye giden Kınalı Ali'nin, iman gücüyle sırtladığı mermiyle çelik zırhlıları parçalayan Seyit Onbaşı'nın, okullarını bırakıp şehadete koşan liseli öğrencilerin ve yüz binlerce kahraman askerimizin tarih yazdığı vatan toprağıdır" ifadesini kullandı. 

Gökçek, ecdadın cephede üzüm ve su ile yaptıkları hoşafı içerek hayata tutunduğunu anımsatarak, o günleri yad etmek adına öğrencilere hoşaf ikram etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber