Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Hekimhan, Arapgir ve Arguvan ilçelerinde tören düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

MALATYA - Malatya'nın Hekimhan, Arapgir ve Arguvan ilçelerinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İlçedeki törende, Hekimhan Kaymakamlığına vekaleten bakan Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Programa, Hekimhan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şahin, Garnizon Komutanı Mustafa Ünsal, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Okunan şiirlerin ardından tiyatro gösterimi yapıldı. 

 

- Arapgir

Arapgir ilçesindeki tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

Törene, Kaymakam Tekin Erdemir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Gümüşay, Belediye Başkan Yardımcısı Basri Aknar, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ardından, 75. Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen programda, Çanakkale konulu şarkılar söylendi, şiirler okundu. Çanakkale Zaferi'ni anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı ve tiyatro oyunu sahnelendi. 

 

- Arguvan

Arguvan'daki tören ise Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. 

Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde devam eden programda, Arguvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hafız İmer, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Lise öğrencilerinin hazırladığı "Çanakkale Geçilmez" sunumu esnasında salonda bulunanların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Gözyaşlarına hakim olamayan şehit annesi Fatma Göksu'yu Kaymakam Selçuk Yosunkaya teselli etmeye çalıştı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber